05 Οκτωβρίου 2012

Στα χέρια υπηρεσιακού στελέχους του ΣΔΟΕ η "λίστα Lagarde"

Του Σπύρου Δημητρέλη

Απευθείας στα χέρια υπηρεσιακού στελέχους του ΣΔΟΕ και όχι στον πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας δόθηκε σήμερα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γ. Πεπόνη το «καυτό» στικάκι με τα 1.991 ονόματα Ελλήνων της περιβόητης «λίστας Lagarde» ή Φαλτσιάνι.

Η παραπάνω φημολογία οργίασε τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους της υπηρεσίας, η οποία σήμερα βρέθηκε και στο επίκεντρο πληροφοριών οι οποίες τελικά και διαψεύστηκαν αναφορικά με αλλαγές στην υπηρεσιακή ηγεσία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια φημολογία ο οικονομικός εισαγγελέας παρέδωσε το «στικάκι» χέρι με χέρι μαζί με ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο έδινε εντολές στον υπηρεσιακό παράγοντα για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε ελέγχους όλων των ονομάτων που βρίσκονται στη λίστα. Στο ΣΔΟΕ συστάθηκε ήδη πενταμελής ειδική ομάδα ελεγκτών η οποία και θα δουλέψει «20 ώρες το 24ωρο» για να ολοκληρώσει σύντομα τον έλεγχο των Ελλήνων καταθετών της Ελβετίας.

Η ίδια φημολογία κάνει λόγο για «τρανταχτά» ονόματα μέσα στη λίστα τα οποία θα μπουν στην προτεραιότητα των ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι σε όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο ΣΔΟΕ περιλαμβάνεται και η «απόλυση» και «επαναπρόσληψη» μέσα σε λίγη ώρα δυο κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων του ΣΔΟΕ, του Γενικού Διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων Ν. Λέκκα και του επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής κ. Ν. Παναγιωτόπουλου. Ενώ το ΑΠΕ εξέδωσε τηλεγράφημα το μεσημέρι ότι τα δυο στελέχη αντικαθίστανται τελικά το τηλεγράφημα διαψεύστηκε από το υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή:www.capital.gr