01 Νοεμβρίου 2012

Η παπαριά της ημέρας-Κωνσταντοπούλου: Η λίστα Λαγκάρντ ίσως αγοράστηκε, τα απόρρητα κονδύλια αυξήθηκαν 100 εκατ. ευρώ

[Οι άλλες χώρες αγόρασαν τη λίστα για 2,3 άντε 5 εκ ευρώ και εμείς μπορεί να τα αγοράσαμε για 50 εκ... μας λέει ο αλογομούρα! Έτοιμη κι αυτή να κυβερνήσει...]

Ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία άφησε αιχμές για πιθανή αγορά της λίστας Λαγκάρντ αλλά και για τα μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές ότι η φερόμενη λίστα Λαγκάρντ, την οποία δημοσιοποίησε ο Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό του Hot Doc, μπορεί να αγοράστηκε καθώς επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου ο προϋπολογισμός αυξήθηκε στον κωδικό των απόρρητων εξόδων κατά 100 εκ. ευρώ, τα οποία κανείς, όπως είπε, δεν ξέρει τι έχουν γίνει γιατί ήταν απόρρητα.

Ας σημειωθεί ότι τόσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχουν καταθέσει ότι η λίστα Λαγκάρντ αγοράστηκε, αντίθετα υποστήριξαν ότι δόθηκε από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας ως «δώρο» στην Ελλάδα προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η οποία κράτησε 1 ώρα και 50 λεπτά. Η δίκη Βαξεβάνη έχει διακοπεί για να δικαστούν τα αυτόφωρα και θα συνεχιστεί.

iefimerida.gr