15 Νοεμβρίου 2012

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα!! Ο Αλαφούζος ξέγραψε το ΠΡωτάθλημα!! ΜΑ γιατί; Μόνο 20 πόντους είναι πίσω...

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Αλαφούζου για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό:
 
Ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι της ομάδας;
"Είναι σαφές πλέον ότι το Κύπελλο έχει παραμείνει ως στόχος, μια καλή θέση στο πρωτάθλημα όχι φυσικά η πρώτη γιατί είμαστε πολύ μακριά και με τις δεδομένες συνθήκες που υπάρχουν αλλά και να βγούμε στην Ευρώπη"

Για τον Φερέιρα και την απομάκρυνση του; 
"Από την πρώτη στιγμή που είχα μιλήσει με τον κ. Φερέιρα μου είχε πει ότι το ιδανικό θα ήταν να χτιστεί μια νέα ομάδα και για αυτό θα χρειαζόμασταν δυο με τρία χρόνια. Εγώ σε κάθε συνέλευση έχω πει ότι θέλουμε δυο με τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός για να είναι πιο ώριμος. Δεν γίνονται θαύματα. Μια ομάδα είτε επενδύονται πολλά χρήματα και είδατε τι πάθαμε, σήμερα δεν έχουμε την δυνατότητα αυτή γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Ο μόνος τρόπος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα στηριζόμενη στην ακαδημία της. Ο Παναθηναϊκός είναι τραυματισμένος φέτος. Του λείπουν παίκτες, του λείπει σχέδιο και για να τα φτιάξει αυτά θέλει χρόνο. Επίσης ο Παναθηναϊκός θέλει να πολεμήσει και το κατεστημένο στην Ελλάδα. Δεν θα πω περισσότερα για να μην με καλέσει και ο εισαγγελέας που δείχνει μια ευαισθησία σε εμάς και στην ΑΕΚ αλλά εν γένει θεωρώ ότι η βαθμολογία μας αδικεί κάπου με βάση με την εικόνα μας σε κάποια παιχνίδια. 
Ο κ. Φερέιρα είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Και εγώ από την πλευρά μου έκανα ότι μπορούσα μέχρι τέλους για να τον στηρίξω. Και θα ήθελα και από όλους τους οπαδούς μας να κάνουν το ίδιο. Όταν κατάλαβε ότι αυτό το κλίμα δεν μπορεί να αντιστραφεί θέλησε να αποχωρήσει. Θα μπορούσαμε να πάμε σε  μια άλλη λύση αλλά από τη στιγμή που είχαμε τον κ. Ρότσα στην ομάδα το θεωρήσαμε ως την καλύτερη λύση. Ξέρει άλλωστε καλά και τις ακαδημίες και το μοντέλο που θέλουμε να δουλέψουμε".


Από τον Τύπο παρουσιάζεται ως "παραίτηση" η απόλυση του Φερέιρα τελικά τι έχει συμβεί;  "Ο κ. Φερέιρα δεν πήρε ολόκληρη την αποζημείωση του και σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Με ρωτάτε αν απολύθηκε η παραιτήθηκε, Παραιτήθηκε. Σε κάποιες λύσεις συμβάσεων υπάρχει η λύση από κοινού. Του είχα προτείνει αν ήθελε να έχει κάποιο συμβουλευτικό ρόλο στην δημιουργία του προγράμματος που θέλουμε να κάνουμε σε στυλ Πόρτο. Από ότι μου είπε δεν ήθελε όμως να μείνει για αυτό γιατί ήταν προπονητής"


Για τον Κατσουράνη;
"Ο κ. Κατσουράνης βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό δέχτηκε έναν πολύ καλό για μας διακανονισμό. Ακόμα και για φέτος εμείς θα έχουμε κέρδος. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μέχρι την ΑΕΚ δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ο κ. Κατσουράνης πληρώθηκε αν θέλετε μέχρι τον Ιανουάριο, ήταν πολύ διαλλακτικός και για αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Δεν γίνεται να υπάρχει διαρχία, ή τριαρχία".
 
Για το γήπεδο στον Βοτανικό έχετε καταλήξει στην χωρητικότητα του;
"Αυτή τη στιγμή οι τελευταίες συζητήσεις που κάνουμε για ένα γήπεδο 35.000 θέσεων το οποίο θα μπορούσε πιο μετά να φτάσει σε 50.000 θέσεις με την κατασκευή ενός μεταλλικού στεγάστρου το οποίο θα φύγει".
 
Έχετε μετανιώσει για την απόφαση σας αναφορικά με τον Καραγκούνη; 
"Ο Καραγκούνης ήταν μια πολύ βασική συνισταμένη του Παναθηναϊκού αλλά τα πάντα έπρεπε να κριθούν και με βάση το οικονομικό κομμάτι. Ο οποίος είναι ακριβώς και δικαίως έχει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις δεν μπορούμε να κρατάμε τους παίκτες αυτούς. Δευτερευόντως εγώ έχω πει στον Γιώργο όταν θελήσει να κλείσει την καριέρα του να έρθει με ένα συμβολικό τίμημα να παίξει για έξι μήνες στον Παναθηναϊκός"
 
Για το πως μπορεί να καταπολεμήσει την παράγκα
"Ο Παναθηναϊκός διέπεται από ένα βασικός ήθος. Ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις είναι το ήθος. Η ανάδειξη των σκανδάλων, η ανάδειξη της παρανομίας και το φωτίζονται αυτά τα πράγματα δημιουργεί συνθήκες όπου δεν μπορεί να αντέξει το σάπιο κατεστημένο. Θα πάρει χρόνο αλλά ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι μόνος του. Η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα έχει την ίδια αντίληψη, σιγά-σιγά θα είναι άλλες ομάδες. Αν αποτύχουμε θα επικρατήσει μαφία στην Ελλάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο"
 
 
 
 
 
.