15 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση ΣΟΚ του Γερμανού Πρέσβη: Τη μπάλα που παίζει ο Οζίλ την παίζουν μαζί 3 Καραγκούνηδες

Ο Γερμανός έχει... χιούμορ

Με χιούμορ αντιμετώπισαν απόψε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Wolfgang Dold, και ο πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Wolfgang Hoelscher-Obermaier, τα γεγονότα που συνέβησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη με τις διαμαρτυρίες συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στη διάρκεια της πρώτης μέρας της Γ' Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη ΔΕΘ.

Στη δεξίωση, που για λόγους ασφαλείας έγινε σε περίπτερο της ΔΕΘ και όχι στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, όπως είχε προγραμματιστεί, ο πρόξενος της Γερμανίας, ο οποίος στα πρωινά γεγονότα έχασε τα γυαλιά του εμφανίστηκε κρατώντας στα χέρια του ένα ζευγάρι γυαλιά. Αμέσως εξήγησε ότι του τα χάρισε ένα κατάστημα οπτικών στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από όλους να πούνε στον κόσμο ότι «ούτε μου επιτέθηκαν, ούτε βιαιοπράγησαν εναντίον μου οι διαδηλωτές. Δέχθηκα μόνο ένα φλιτζάνι καφέ και ήταν μια περίεργη πρόσκληση να πιούμε από κοντά έναν καφέ». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «σε καμιά περίπτωση τα σημερινά γεγονότα δεν θα θολώσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

«Η μέρα ξεκίνησε με έναν καφέ και ολοκληρώνεται με κρασί και μπύρα», είπε ο πρέσβης στην ομιλία του. Δήλωσε πως «η σημερινή μέρα είναι μια καλή μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας και ίσως ξαφνιαστείτε από τα γεγονότα, αλλά επιμένω». Χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «ορόσημο» στην αμοιβαία προσέγγιση των δύο χωρών και σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Γερμανίας για να ξεπεράσει την κρίση.