21 Νοεμβρίου 2012

Έχασε από τη Σάλκε και αποκλείστηκε ο ανύπαρκτος Ολυμπιακός...

[Σε λίγο το βίντεο του αγώνα...]

Δεν μπορούσαν να αλλάξουν 2η μπαλιά... ο "παικταράς" Μήτρογλου δεν ακούμπησε μπάλα και αντικαταστάθηκε... και γενικώς ανύπαρκτοι μέσα στο γήπεδο με τη Σάλκε να έχει εκτός από το γκολ, δοκάρι και καλές ευκαιρίες...αυτά παθαίνει όποιος βαφτίζει τέχνη, την τύχη στο Μονπελιέ...

Με σαφείς προσανατολισμούς κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Η Σάλκε να κάνει το γνωστό παιχνίδι κατοχής, ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί τα όποια κενά του Ολυμπιακού και οι πρωταθλητές Ελλάδας με πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και έχι ο θεός στις αντεπιθέσεις.
Το 0-0 του πρώτου 45λέπτου δικαίωσε τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, παρότι οι γερμανοί ήταν φαρμάκι στην ανάπτυξή τους, φτάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία έξω από την αντίπαλη περιοχή και απειλώντας με μακρινά σουτ.



Αποκορύφωμα της κυριαρχίας της Σάλκε, ήταν το σουτ του Χόλμπι στο δοκάρι στο 10ο λεπτό, όπως και τρία σουτ των Χούντελααρ και Ντράξλερ, που πέρασαν δίπλα από τα δοκάρια του Κάρολ.

Ο Ολυμπιακός -εκτός από την αποτελεσματική άμυνα- θα έχει να θυμάται ένα καλό σουτ του Αμπντούν, που πέρασε άουτ και δύο επισκέψεις στα καρέ των γηπεδούχων, που είχαν κακό τελείωμα.

Στην επανάληψη, χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να πατήσει ο Ολυμπιακός την περιοχή του Ούνερσταλ, με τον Μήτρογλου να μην προλαβαίνει τη μεταβίβαση του Αμπντούν. Κατά τ' άλλα η Σάλκε αύξησε πολύ την πίεσή της, αναγκάζοντας τους παίκτες του Ολυμπιακού σε πολλά αβίαστα λάθη.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν ούτε να κρατήσουν τη μπάλα, ούτε να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά, με αποτέλεσμα οι γερμανοί να έχουν κατασκηνώσει στο μισό γήπεδο και η κατοχή της μπάλας να αγγίζει το 60%-40%.



Στο 71', κόντρα στη ροή του αγώνα, λίγο έλειψε ο Μασάντο να "παγώσει" τη Veltins Arena, αλλά ο Ούνερσταλ είδε να περνάει από πάνω του και να καταλήγει κόρνερ. Στο 73' ο Τζιμπούρ μπήκε στη θέση του Μήτρογλου και ο Ολυμπιακός είχε ένα τρίλεπτο καλής -αλλά αναποτελεσματικής- επιθετικής παρουσίας.

Πολλές από τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Σάλκε μύριζαν γκολ, όχι όμως και αυτή από την οποία τελικά προήλθε το νικητήριο τέρμα. Ηταν το 77ο λεπτό, όταν ο Φουκς σούταρε από το... σπίτι του και το μόνο που έκανε ο Κάρολ, ήταν να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στα δίχτυα του.

Ο Ολυμπιακός έψαξε την ισοφάριση, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μείνει με το ανάθεμα, όταν σε ένα σουτ του Φουστέρ παρενεβλήθη το πόδι του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

sport.gr

Βγήκαν οι ομάδες που προκρίνονται σε όλους τους ομίλους

Η πέμπτη αγωνιστική για τους πρώτους τέσσερις ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ συνδυάστηκε με οκτώ προκρίσεις! Στον πρώτο: Παρί και Πόρτο «καθάρισαν», τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ντιναμό Κιέβου. Στον δεύτερο: Άρσεναλ και Σάλκε, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στο Europa League. Στον τρίτο Μάλαγα και Μίλαν. Στον τέταρτο όμιλο, η Ντόρτμουντ και η Ρεάλ Μαδρίτης, με τους πρωταθλητές Γερμανίας να συντρίβουν 4-1 τον Άγιαξ!

Στον πρώτο όμιλο, οι πρωτοπόρες, Πόρτο και Παρί Σεν Ζερμέν προχώρησαν με νίκες. Οι πορτογάλοι επικράτησαν 3-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι γάλλοι 2-0 εκτός έδρας την Ντιναμό Κιέβου και έδωσαν ραντεβού στην τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Παρίσι για να «πολεμήσουν» για την πρώτη θέση.

Στον δεύτερο όμιλο, ο Ολυμπιακός τα κατάφερε απέναντι στη Σάλκε. Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα 1-0 εκτός έδρας από τους γερμανούς οι οποίοι εξασφάλισαν την πρόκριση. Στο άλλο παιχνίδι η Άρσεναλ επικράτησε 2-0 της Μονπελιέ και κλείδωσε την πρόκριση.

Στον τρίτο όμιλο η Ζενίτ και η Μάλαγα ήρθαν ισόπαλες 2-2. Οι… πρωτάρηδες Ισπανοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν και την πρώτη θέση, στερώντας από τους ρώσους να φλερτάρουν με την δεύτερη θέση… Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Η Μίλαν πέρασε με 3-1 από το Βέλγιο κόντρα στην Άντερλεχτ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση ως δεύτερη του ομίλου.

Στον τέταρτο όμιλο η Ντόρτμουντ νίκησε 4-1 τον Άγιαξ στην Ολλανδία και εξασφάλισε την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση. Στο άλλο παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι, και «σφράγισε» την πρόκριση ως δεύτερη θέση.