08 Νοεμβρίου 2012

Το μαλάκ@ από τη Σαλαμίνα θα τον ξεσκίσει καμία υπηρεσία του κράτους γιατί απασχολούσε λαθρομετανάστη;Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το απόγευμα ο 59χρονος ιδιοκτήτης του αρτοποιείου στη Σαλαμίνα, ο οποίος κατηγορείτο για την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος Αιγύπτιου λαθρομετανάστη τον οποίο έχουν μπουζουριάσει προς απέλαση μιας και βρισκόταν λαθραία στη χώρα μας.

Ο Αιγύπτιος, ο οποίος εργαζόταν στον φούρνο του 59χρονου κατηγορούμενου, είχε βρεθεί από περαστικούς, την περασμένη Κυριακή, δεμένος με αλυσίδα σε δέντρο και ξυλοκοπημένος.

O ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία ως δράστη τον εργοδότη του και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιός του αρτοποιού.

Ο φούρναρης φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι είχε πιάσει τον υπάλληλό του να κλέβει από το ταμείο το ποσό των 12.000 ευρώ.

Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, εξέφρασε ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Ταρέκ Αντελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας Αλ Αχράμ, ο πρεσβευτής είπε ότι οι Αιγύπτιοι πρέπει να κρατούν χαμηλούς τόνους και να μην εμπλέκονται σε ρατσιστικές εκδηλώσεις, ενώ προς τους Έλληνες τόνισε τη θετική συνεισφορά των (λαθραίων;) Αιγυπτίων στην ελληνική οικονομία, την αγάπη τους προς την Ελλάδα και υπενθύμισε την ύπαρξη ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο... ξέχασε βέβαια να μας θυμίσει και πως εξαφάνισαν τους Έλληνες τη δεκαετία του 50 και του 60...

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ