08 Νοεμβρίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση για τη δημοσιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφιών αστυνομικών στο Internet

Προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά στην ιστοσελίδα left.gr, μετά από χαφιεδίστικους ελέγχους που έκανε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή τον λεβεντομαλά@@ Τατσόπουλο, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η υπόθεση, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αφορά την ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν στοιχεία αστυνομικών με πολιτικά, οι οποίοι κατά την ΕΛΑΣ τελούσαν εν υπηρεσία στη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τρίτης.

Το θέμα προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, ο οποίος κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αντιποίηση αρχής, τόσο σχετικά με τον «έλεγχο» στους εν λόγω αστυνομικούς όσο και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως έκαναν «μια απλή κουβέντα με τους αστυνομικούς» σε μία προσπάθεια να σταματήσουν τις προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών. Επίσης, επισημαίνουν ότι, αντιστοίχως, η ΕΛΑΣ δημοσιοποιεί φωτογραφίες συλληφθέντων και ιερόδουλων.

Η επίμαχη ιστοσελίδα δημοσίευσε φωτογραφίες των αστυνομικών οργάνων, καθώς και βίντεο υπό τον τίτλο «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ