20 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο που συνοδεύουν ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης, ο γραμματέας Μιχάλης Γιαννάκης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Σταμάτης, αναχώρησε για το Στρασβούργο για διήμερη επίσκεψη, σε ανταπόδοση της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησαν πρόσφατα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών Συντηρητικών.
 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, η οποία αποτελείται από πρώην μέλη του PPE (ΕΛΚ) τα οποία αποχώρησαν το 2009, διαφωνώντας για την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης. Συμμετέχουν κοινοβουλευτικές ομάδες από περίπου δέκα κράτη, με μεγαλύτερη αυτή των Τόρυς του βρετανικού κυβερνώντος Κόμματος.

Οι Ευρωπαίοι Μεταρρυθμιστές Συντηρητικοί σύμφωνα με κορυφαία πηγή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκπροσωπούν μια ήπια ευρωσκεπτικιστική στάση και βασικό σύνθημά τους είναι το «Better Europe» ως απάντηση στο σύνθημα «More Europe» του ΕΛΚ.

Ευρωβουλευτές των Συντηρητικών δεν κρύβουν όμως, ότι είναι υπέρ του «No Europe» και υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, του λεγόμενου "Brixit" (Βρετανική έξοδος).

Ξεχνάνε όμως σκόπιμα στους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες τις προσβλητικές δηλώσεις του Κάμερον και των στελεχών του για την Ελλάδα, που δεν προέκυψαν ξαφνικά και μετά την οικονομική κρίση αλλά πολλά χρόνια νωρίτερα.

Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται «Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας», ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι «στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία», σύμφωνα τουλάχιστον με τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον αρχηγό των Συντηρητικών που βρίσκεται τώρα στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Τα παραπάνω δήλωσε το 2003, ο Ντέιβιντ Κάμερον όταν πήγε στα Σκόπια κυρίως για να παρακολουθήσει το ματς Αγγλίας ΠΓΔΜ, όπως παραδέχεται- και έγινε ειδήμων στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών, αλλά και στο πρόβλημα της χώρας μας με τη γείτονά της που διεκδικεί το όνομα «Μακεδονία». Τόσο καλά έμαθε την Ιστορία ο Κάμερον ώστε θεώρησε καλό, μόλις επέστρεψε στη χώρα του, να συγγράψει εμβριθές άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 στην εφημερίδα «Guardian» υπό τον τίτλο «Τhe Μacedonian Job» (Η Αποστολή της Μακεδονίας).

Στο άρθρο του αυτό, ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας και ζητεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εγγύηση των συνόρων της. «Απ΄ όσα μπορώ να δω», γράφει, «η χώρα- και είμαι αποφασισμένος να την αποκαλώ Μακεδονία- έχει απολύτως το δικαίωμα να υπάρχει. Ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία. Είναι φτωχότερος απ΄ ό,τι μερικές από τις άλλες παλιές γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, όμως σημαντικά πλουσιότερος από την Αλβανία. Οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, φιλικοί και πολύ μορφωμένοι. Ακόμα και ο ξεναγός μου είχε μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων».

«Είναι πάντα δύσκολο να ξέρεις πώς να απαντήσεις στην ερώτηση: "Τι θα κάνετε για να μας βοηθήσετε;"», συνεχίζει στο άρθρο του ο Κάμερον. «Ομως στην περίπτωση αυτή είχα την απάντηση.Από τώρα και στο εξής θα αποκαλώ τον αξιοσέβαστο εταίρο μας στην Ε.Ε. "the Former Οttoman Ρossession of Greece" (FΟΡΟG)» (Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας- ΠΟΚΕ). Και οι Ελληνες, για τον κ. Κάμερον, θα είναι προφανώς οι FΟΡΟGs...
Αλλά τις ανθελληνικές θέσεις των Συντηρητικών συμπληρώνει και επιβεβαιώνει πρόσφατα και η υπουργός Εσωτερικών των Συντηρητικών Τερέζα Μέι που σε συνέντευξη της τον Μάιο έλεγε να υποχρεωθούν οι Έλληνες να καταθέτουν αίτηση για έκδοση βίζας για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη ! (http://www.telegraph.co.uk)

Πέραν του Σκοπιανού όμως ο Κάμερον έχει άλλους πονοκεφάλους με τα στελέχη του κόμματος του, που φέρεται ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά παιδιά κι ανησυχεί για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην κακοποίηση παιδιών.

Την "ανησυχία" του εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει στη χώρα του "κυνήγι μαγισσών" έναντι των ομοφυλοφίλων, κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής "Σήμερα το πρωί", στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, όταν ο παρουσιαστής Φίλιπ Σόφιλντ τού παρουσίασε τον κατάλογο με τα ονόματα συντηρητικών πολιτικών που σύμφωνα με διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να κακοποιούσαν παιδιά σεξουαλικά.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έδειξε να ταράζεται. Παρέλαβε τον κατάλογο που τού ενεχείρισε ο Σόφιλντ, αλλά διατύπωσε αμέσως την επιφύλαξη ότι οφείλει κανείς να κρατά αποστάσεις από τέτοιες καταγγελίες... Αναφέρθηκε, ιδίως, στην επιφυλακτικότητά με την οποία ο ίδιος αντιμετωπίζει την καταγγελία περί παιδεραστίας σε βάρος υψηλά ιστάμενου Βρετανού πολιτικού καθ' όλη τη δεκαετία 1970-1980.

"Ελλοχεύει ο κίνδυνος, εάν δεν τηρήσουμε κάποιες αποστάσεις, να ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών έναντι των ομοφυλόφιλων στη χώρα μας", υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

"Με ανησυχεί πάντως αυτό που κάνετε, να ανασύρετε από το διαδίκτυο έναν τέτοιο κατάλογο...όποιος έχει στοιχεία για παιδεραστία (. . .) ας απευθυνθεί στην Σκότλαντ Γιαρντ, που είναι η αρμόδια".

Κατά τα άλλα για αντιληφθούμε πόσο Ευρωπαϊστές είναι οι Συντηρητικοί της Αγγλίας πρέπει να δούμε τα εξής. Οι συντηρητικοί ψηφοφόροι προτιμούν την έξοδο από την ΕΕ, 68% θα ψήφιζαν υπέρ. Οι υποστηρικτές του "Brixit" (Βρετανική έξοδος) αποτελούν επίσης πλειοψηφία στο Εργατικό Κόμμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό (44% υπέρ της εξόδου, 39% υπέρ της παραμονής).

Υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειοψηφία των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας και πάλι την κυριαρχία του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία.

Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Optimum που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Observer εκφράζει την πρόθεση ψήφου των Βρετανών, σε περίπτωση που γινόταν «ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο ερώτημα αυτό, το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε «πιθανώς» αυτή τη λύση.
Ωστόσο, το 30% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της Ε.Ε.. Ειδικότερα, το 11% υποστηρίζει ξεκάθαρα την παραμονή στην Ε.Ε., ενώ ένα 19% θα ψήφιζε «μάλλον» υπέρ της παραμονής.
Το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια λύση θα επιλέξει.
Πιο ευρωπαϊστές είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καθώς σε ποσοστό 47% τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., ενώ 39% είναι κατά.
Επιπλέον, το 28% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα καλό πράγμα, ενώ το 45% έχει αρνητική γνώμη.

Εκεί λοιπόν οδηγεί το κόμμα του και την Ελλάδα ο Πάνος Καμμένος. Εκτός Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Να προσέχει όμως, γιατί στους Συντηρητικούς του νεοφιλελεύθερου Κάμερον, κυκλοφορούν και κάτι τύποι που κακοποιούν τα τροφαντά αγοράκια.