07 Νοεμβρίου 2012

Επεισόδια και μολότοφ στην πλατεία Συντάγματος

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν τις 7:30. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και -για πρώτη φορά- την αντλία νερού.




Live Video app for Facebook by Ustream

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 7:10 όταν διαδηλωτές, με κουκούλες, απομάκρυναν προστατευτικά κάγκελα από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Οι νεαροί πέταξαν αντικείμενα αλλά το κλίμα παρέμενε υπό έλεγχο, μέχρι που έκαναν την εμφάνισή τους τα δύο οχήματα ρίψης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το φράχτη που προστατεύει το Κοινοβούλιο και τότε άρχισαν τα επεισόδια με ρίψεις μολότοφ, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων από τους διαδηλωτές και οι ρίψεις νερού και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών.

Η ένταση επεκτάθηκε γρήγορα μετατρέποντας την Βασιλίσσης Σοφίας σε πεδίο μάχης, με πυκνό σύννεφο καπνού από τις αλλεπάλληλες ρίψεις δακρυγόνων να καλύπτει την πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η ένταση μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου και Γεωργίου Α΄και αυτή τη στιγμή συγκρούσεις σημειώνονται στο κάτω μέρος της πλατείας, προς την οδό Φιλελλήνων.

Οι διαδηλωτές απομακρύνονται προς την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, παραμένουν ωστόσο παρά τη βροχή και τα επεισόδια στην περιοχή.

Ένταση όμως επικρατεί και μέσα στο κοινοβούλιο που μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, άναψε νέες φωτιές η δήλωση Στουρνάρα ότι αποσύρει την ρύθμιση για τους υπαλλήλους της Βουλής μόνο για να συνεχιστεί η διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου εξαπολύοντας δριμεία επίθεση εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Newsroom ΔΟΛ