28 Νοεμβρίου 2012

Ο Φράγκος Φραγκούλης για τον ΠΑΟΚ του ΙΒάν Σαββίδη και τι μήνυμα έστειλε στον κόσμο

Στην παρουσίαση του βιβλίου του "Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι" βρέθηκαν πάνω από 1.000 άτομα και μεταξύ αυτών δεκάδες στελέχη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον τέως υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό, Φράγκο Φραγκούλη που μίλησε χθες στον Sport 103FM" για τη μεγάλη αγάπη του, το "Δικέφαλο". Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ: "Η ομάδα χρειάζεται πρώτον εμπιστοσύνη από όλους μας.Επιμένω ότι πρέπει να δοθεί τόπος στα νέα τα παιδιά. Δεν έχουμε ανάγκη από έναν Βραζιλιάνο που δεν μπορεί να περάσει ούτε μία πάσα... Θα προτιμούσα αφού θα πάμε για την 2η θέση όπως είναι φέτος τα πράγματα (αφού υπάρχει διαφορά κλάσης με τον Ολυμπιακό...) να δω νεαρά παιδιά. Και σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Πώς και με ποιον τρόπο; Αυτό είναι θέμα του κυρίου Σαββίδη".

Για το τι περιμένει ο Φράγκος Φραγκούλης από τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη: "Εγώ περιμένω από τους φιλάθλους μας να αγκαλιάσουν την ομάδα όπως την αγκάλιασαν στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να την καταδικάζει. Ηδη είμαστε σε αναστολή καταδίκης εις θάνατον στην Ευρώπη.
Και αυτό το κάναμε εμείς οι ίδιοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όλοι έχουμε ευθύνη. Πρέπει να πειστούν και τα πιο νέα παιδιά που πηγαίνουν στη θύρα 4 (από την οποία περάσαμε όλοι) ότι μόνο κακό κάνουν στην ομάδα όταν μπαίνουν στα γήπεδο και καταστρέφουν και ρημάζουν. Εμείς τους θέλουμε 90 λεπτά να λιώνουν πάνω στην κερκίδα, αλλά να προστατεύουν και την ομάδα. Και εντός, αλλά και εκτός έδρας. Δεν πρέπει να τρώμε το προβοκάρισμα. Με τα λεφτά που χάθηκαν από τις τιμωρίες θα μπορούσαμε να έχουμε τρεις παικταράδες τύπου Γκαρσία σήμερα στον ΠΑΟΚ! Και θα γαζώναμε! Ας αναλογιστούν λοιπόν κάποιοι τι σφάλματα έχουν κάνει... Γιατί ο όποιος Ιβάν Σαββίδης δεν μπορεί να καλύψει αυτά τα κενά και δεν μπορεί να μεγαλουργήσει έτσι η ομάδα. Ο Ιβάν Σαββίδης εφόσον βάλει τον σωστό προγραμματισμό θα πετύχει".

Για το πώς ο ΠΑΟΚ θα φθάσει στα επίπεδα της μεγάλης ομάδας του '70: "Με τον Κωνσταντινίδη δεν πρέπει να γίνει ό,τι έγινε με τον Σταφυλίδη. Μόνο τότε ο ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλος.Αν όμως γίνει ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι που έφυγε ο Σταφυλίδης, και έφυγε και ο Μαλεζάς, τότε δεν κάνουμε μεγάλη ομάδα. Επίσης πιστεύω ότι για παράδειγμα ένας παίκτης όπως ο Βλαχοδήμος θα μπορούσε να παίζει στον ΠΑΟΚ και να είναι πρώτο όνομα αντί να ζεσταίνει τον πάγκο στον Ολυμπιακό. Αυτά πρέπει να τα βλέπουν όλα τα νέα παιδιά που τραβάνε μονίμως για το λιμάνι στο Πειραιά... Στον ΠΑΟΚ τα νέα παιδιά που υπάρχουν έχουν ΠΑΟΚτσήδικη καρδιά και έχουν μεγαλώσει μέσα στην ομάδα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στα φυτώρια μας και τα παιδιά από τις ομάδες K20 και K17 δεν πρέπει να χαθούν με τίποτα! Ο ΠΑΟΚ άργησε να αξιοποιήσει τα δικά του παιδιά, αλλά άρχισε να το κάνει. Είμαστε πιστεύω σε καλό δρόμο. Βέβαια ίσως αν δεν είχαμε την οικονομική δυσκολία των προηγούμενων χρόνων πολύ φοβάμαι ότι ίσως τα νεαρά παιδιά δε θα είχαν τις ίδιες ευκαιρίες. Μετά τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του '70 είχαν απαξιωθεί οι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ενώ τη μεγάλη δόξα ο ΠΑΟΚ την είδε με δικά του παιδιά και Ελληνες...
Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, από τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα, που είναι και μεγάλο μυαλό, τον Κώστα Ιωσηφίδη, τον Γεωργιάδη, τον προπονητή τον Γιώργο Δώνη, τον Κυριάκο Αλεξανδρίδης στην ομάδα νέων... Απλά θέλω να δω την ομάδα πιο τολμηρή μέσα στο γήπεδο για το αποτέλεσμα. Ισως στο ματς με τον Ολυμπιακό υπερεκτιμήσαμε τον αντίπαλο".

http://olapaok.gr/podosfairo/Synentefxseis/tha_petuxei_o_savvidhs_me_swsto_programmatismo.2029043.html