01 Νοεμβρίου 2012

Αργεντινή: Το πρότυπο του Αλέξη και των λοιπών ηλιθίων, κινδυνεύει να (ξανα)χρεοκοπήσει

[Ας το διαβάσουν τα ζώα που λένε ότι η Αργεντινή δεν πλήρωσε ομόλογα, έδιωξε το ΔΝΤ και λοιπές μαλακί@@... όπως βλέπετε η Αργεντινή, όχι μόνο τρέχει ακόμα στα δικαστήρια 10 χρόνια μετά το κανόνι αλλά ακόμα πληρώνει ομόλογα από την εποχή της χρεοκοπίας... γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα χρεοκοπία στον πλανήτη που να μην έγινε συμφωνία με τους δανειστές για αποπληρωμή του 20-30% της αξίας των χρεοκοπημένων ομολόγων... Αυτά για τους πυροβολημένους]

Μια αναπάντεχη δικαστική απόφαση στην Νέα Υόρκη έχει δημιουργήσει την προοπτική χρεοστασίου της κυβέρνησης της Αργεντινής, προκαλώντας αύξηση στα CDS και τριγμούς στις αγορές ομολόγων.

Εφετείο της Νέας Υόρκης αποφάσισε πρόσφατα ότι ήταν παράνομη η απόφαση της Αργεντινής να δώσει προτεραιότητα στις αποπληρωμές, στους ομολογιούχους που συμμετείχαν στην ανταλλαγή χρέους το 2005 και 2010.

Την έφεση κατέθεσαν η Elliott Capital Management και η Aurelius Capital Management, δύο hedge funds τα οποία αρνήθηκαν να συμμετέχουν στις προηγούμενες αναδιοργανώσεις. Εχουν στα χέρια τους χρεοκοπημένα ομόλογα με ονομαστική αξία 1,4 δισ. δολ.

Όμως η Αργεντινή έχει δεσμευθεί ότι ποτέ δεν θα διαπραγματευθεί με όσους δεν συμμετείχαν στην αναδιοργάνωση, αποκαλώντας τους «funds-αρπακτικά». Βάση μάλιστα ενός αποκαλούμενου «νόμου κλειδώματος», απαγορεύεται στην χώρα να κάνει κάποια καλύτερη προσφορά σε σχέση με εκείνες που έκανε το 2005 και 2010.

Τα hedge funds θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να βάλουν στο στόχαστρο τις πληρωμές τόκων της Αργεντινής για δύο ανταλλάξιμα ομόλογα, τα οποία πληρώνονται μέσω της Bank of New York Mellon. Αν δεν αυξήσει όμως η Αργεντινή της πληρωμές, θα μείνουν λιγότερα για τους κατόχους των αναδομημένων ομολόγων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνικό χρεοστάσιο.

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/735769/ArticleFTgr.aspx#.UJKpWp2VI6U.twitter