28 Νοεμβρίου 2012

Ανασχηματισμός: Ο Βενιζέλος θέλει, ο Κουβέλης όχι (βίντεο)

Με κατηγορηματικό τρόπο οι δύο εταίροι της συγκυβέρνησης δήλωσαν εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή τους με τον Αντ. Σαμαρά ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του ανασχηματισμού. Πάντως, ερνηνεύοντας τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών και συγκεκριμένα το "θα δούμε" του Ευ. Βενιζέλου και το "δε μας απασχολεί" του Φ. Κουβέλη, διαφαίνεται μία διάσταση απόψεων.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε στους δημοσιογράφους για όσα συζήτησαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.

''Έχουμε ένα νέο πλαίσιο. Μιλάμε για μία νέα αφετηρία που πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών και της πραγματικής οικονομίας'' δήλωσε χαρακτηριστικά.

''Υπάρχει προοπτική. Έχει αλλάξει το κλίμα. Η χώρα μπορεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος και σταθεί όρθια να γίνει και πάλι αυτοδύναμη και ισότιμη. Πρέπει να πιστέψουμε και εμείς σε αυτή την υπόθεση. Πρέπει οι Έλληνες να νιώσουν πιο σίγουροι''.


Δηλώσεις Βενιζέλου από depy6

''Μόνο οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πείσουν τους Έλληνες. Ξέρουμε όλες τις δυσκολίες που περνούν τα ελληνικά νοικοκυριά''.

''Άμεσος στόχος να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε αναλάβει σε σχέση με την επαναγορά των ομολόγων και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά''.

Αναφορικά με τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: ''Θα τα δούμε αυτά. Δεν ήταν αντικείμενο της σημερινής συζήτησης''.

Κουβέλης: "Δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ανασχηματισμό"

"Συζητήσαμε για τις αποφάσεις του Eurogroup", τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη της συμφωνίας.

"Παραμένουμε στην ευρωζώνη, τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις πρέπει να βρουν τη συγκεκριμένη προέκτασή τους", τόνισε.


Δηλώσεις Κουβέλη από depy6

"Το κυβερνητικό έργο πρέπει να έχει σταθερή προσήλωση ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τα ζητήματα της κοινωνίας, να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας", προσέθεσε και σημείωσε πως "επιβεβαιώνεται κατά συνέπεια η επιλογή μας να στηρίξουμε τη κυβέρνηση για τη παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη".

"Η κοινωνία έχει κάνει πολλές θυσίες", είπε.

Τέλος, ερωτηθείς για την πιθανότητα ανασχηματισμού είπε πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ανασχηματισμό.

"Δε μας απασχόλησε καθόλου", είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε πως "αυτό που μας απασχολεί είναι μια προώθηση μιας πολιτικής που θα οδηγεί στην ανάπτυξη".

news247.gr