24 Νοεμβρίου 2012

Προαναγγέλλει μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μειώσεις των αποδοχών των βουλευτών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής του 2013.

Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε το πλαίσιο των περικοπών.

"Σε όλα τα κοινοβούλια αλλά και εκτός κοινοβουλίων όλες οι επιτροπές είναι αμοιβόμενες. Θα ξεκίναγα λοιπόν από τις επιτροπές ανεξαρτήτων αρχών", τόνισε και πρόσθεσε ότι μεσοσταθμικά το ελληνικό κοινοβούλιο έχει την μικρότερη αμοιβή για τις επιτροπές.

Σημείωσε ότι μπορεί να μπει ένα πλαφόν ώστε να μην μπορούν να πληρώνονται παραπάνω από 3 ή 4 επιτροπές μηνιαίως.

Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής, μειώνονται κατά 20-25% τα ποσά που καταβάλλονται για την κάλυψη των δαπανών των βουλευτών, κατά 50% η αρχική αποζημίωση των 150 ευρώ που λαμβάνουν για την συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και κατά 35% που προβλεπόταν αρχικά και οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών.

Όμως, οι περικοπές δεν αφορούν μόνο στις αποδοχές των βουλευτών. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ανοίξει διάλογο με τους υπαλλήλους της Βουλής για να περικοπεί το εφάπαξ των 60 μισθών που παίρνουν από το Ταμείο τους. Το εφάπαξ θα δίνεται ανάλογα με τα αποθεματικά του ταμείου.

"Είμαστε σε συζήτηση και δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή ούτε να αιφνιδιάσω, ούτε έχω πάρει και καμιά απόφαση επ' αυτού. Θα το συζητήσω όμως, θα δω και πόσο αντέχει το Ταμείο τους. Είναι όλα μαζί, γιατί προσέχτε, πραγματικά έχει πληρώσει, είναι και αδικία", τόνισε.