18 Νοεμβρίου 2012

Μοσκοβισί: Υπάρχουν και μερικοί... παλαβοί στο Eurogroup

Υπήρχαν "μερικοί παλαβοί" μεταξύ των Ευρωπαίων συναδέλφων του, εμπιστεύτηκε σε ομάδα τηλεοπτικού δικτύου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος σε σύνοδο του Eurogroup για την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε την Κυριακή στην εκπομπή "Dimanche +".

Στο ρεπορτάζ αυτό, μια ομάδα του καναλιού Canal + ακολουθεί τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας στις Βρυξέλλες, όπου αυτός μετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάσταση στην Ελλάδα.

Αυτό που διακυβεύεται για τον Μοσκοβισί είναι να εξασφαλιστεί μια παράταση δύο ετών, για να μπορέσει η Ελλάδα να μειώσει τα χρέη της.

Πριν από τη σύνοδο, ο υπουργός, ο οποίος συνδιαλέγεται με τους συνεργάτες του, επισπεύδει μία μακρά συζήτηση: "Αυτό φαίνεται μέτριο (...) δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη". Πέντε ώρες αργότερα, στο τέλος της συνόδου, οι υπουργοί συμφωνούν να δώσουν την παράταση των δύο ετών.

Σε ερώτηση που του έκανε το Canal +, ο Μοσκοβισί εμπιστεύτηκε ότι αναγκάστηκε "να εκνευριστεί μία ή δύο φορές με έναν υπουργό", τον οποίο δεν κατονομάζει, "που έμοιαζε να θεωρεί ότι τίποτε δεν θα συνέβαινε στην Ελλάδα". "Υπάρχουν πάντως μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα" σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

"Εσείς γίνατε ο υπερασπιστής της Ελλάδας;" τον ρώτησαν. "Ναι, ήταν απαραίτητο, αλλά γι' αυτό έπρεπε να υψώσω τη φωνή. Ένας δίκαιος υπερβολικός θυμός κατ' αρχήν ανακουφίζει και έπειτα είναι αποτελεσματικός" πρόσθεσε.