18 Νοεμβρίου 2012

Αυτά προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για αυτόματες περικοπές σε περίπτωση υπερβάσεων (βίντεο)

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αυτόματα μειώνει τον προϋπολογισμό σε περίπτωση υπέρβασης των δαπανών στο τρίμηνο κατά 10%, έχει υπογραφεί από όλους τους υπουργούς και σύμφωνα με το MEGA, προβλέπει τα εξής:

-Όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης, οι ΔΕΚΟ, οι ΟΤΑ, τα υπουργεία και τα νοσοκομεία είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν προϋπολογισμό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου κι αν αυτός δεν εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο τότε καμία δαπάνη δεν θα είναι νόμιμη εκτός από μισθούς και συντάξεις.

-Σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση κάθε τρίμηνο πάνω από 10% τότε θα περικόπτεται αυτόματα η επιχορήγηση που λαμβάνουν από το δημόσιο. Από 1/1/2014 δεν θα επιτρέπεται μάλιστα σε κανέναν φορέα του δημοσίου να δανείζεται παρά μόνο για επενδύσεις.

-Ειδικότερα για τις ΔΕΚΟ, αν η απόκλιση ενός τριμήνου είναι πάνω από 10% τότε σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ενώ, αν η απόκλιση είναι ετήσια και πάνω από 10% τότε τα μέλη του Δ.Σ. απολύονται αυτόματα.

-Σε ότι αφορά τους ΟΤΑ δημιουργείται ένα παρατηρητήριο παρακολούθησης σε μηνιαία βάση και αν ένας δήμος εμφανίσει αποκλίσεις πάνω από 10% για δύο συναπτά τρίμηνα τότε μπαίνει στο πρόγραμμα εξυγίανσης, που περιλαμβάνει υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού , αύξηση τελών ακόμα και αύξηση του τέλους των ακινήτων που μπορεί να φτάσει έως και 3 τοις χιλίοις .

-Στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνεται η πρόβλεψη όλα τα έσοδα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου να πηγαίνουν στον ειδικό λογαριασμό που βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας και χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γγ του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος έχει πάρει εντολή από τον Πρωθυπουργό να συντάξει άλλη μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία θα περιλαμβάνεται η περικοπή στις συντάξεις των υπαλλήλων της βουλής ενώ γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο να χρειάζεται πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις περικοπές στις συντάξεις των βουλευτών.

Δείτε το βίντεο από το MEGA



enikos.gr