24 Νοεμβρίου 2012

Oλο το χρονικό της ληστείας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και της καταδίωξης στην εθνική οδό

Με λεία 115.000 ευρώ έφυγαν οι πέντε ληστές που εισέβαλαν το πρωί του Σαββάτου στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη στην εθνική οδό, κατά τη διάρκεια της οποίας γάζωσαν με σφαίρες ένα περιπολικό, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,οι δράστες ήταν συνολικά πέντε άτομα, τα τέσσερα απο τα οποία επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και ο πέμπτος σε μοτοσικλέτα.

Οι ληστές, που ήταν οπλισμένοι με αυτόματα, έσπασαν με το κλεμμένο ΙΧ την μπάρα της εισόδου των διϋλιστηρίων Ασπροπύργου, ενώ ένας απο αυτούς έσπασε με τσεκούρι το τζάμι του φυλακίου, τραυματίζοντας ελαφρά τον φύλακα.

Στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο των διυλιστηρίων, όπου τρεις απο τους ένοπλους εισέβαλαν στα γραφεία δύο πετρεαϊκών εταιρειών και με την απειλή των αυτομάτων άρπαξαν 100.000 από τη μία και 15.000 από την άλλη.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν με ταχύτητα προς Κόρινθο.

Στην παλαιά εθνική οδό, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε απο τους αστυνομικούς και άρχισε καταδίωξη, κατά την οποία οι δράστες πυροβόλησαν πολλες φορές εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε ένα περιπολικό.

Οι ληστές εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση το ΙΧ και διέφυγαν με άλλα δύο αυτοκίνητα που είχαν αφήσει στο σημείο.

Μετά απο αναζητήσεις το ένα απο τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκε εγκατελειμμένο στην θέση Νεράκι στη Νέα Πέραμο, αλλά οι ληστές είχαν γίνει άφαντοι, ενώ σε εξέλιξη βρίστονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

iefimerida.gr