27 Δεκεμβρίου 2012

Στεφάνου (Κύπρος) προς Μπαγίς: Αφού δεν είναι στην κουλτούρα σας να χτυπάτε αυτόν που πέφτει, πως χτυπήσατε το 1974 έναν ολόκληρο λαό;

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου στις δηλώσεις του διαπραγματευτή της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, για τη σημερινή κατάσταση της Κύπρου και την δήθεν προθυμία της Τουρκίας να της παραχωρήσει οικονομική ενίσχυση.

"Αφού δεν είναι στην κουλτούρα τους να χτυπούν αυτόν που πέφτει, τότε πώς χτύπησαν το 1974 έναν ολόκληρο λαό και από τότε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι υποφέρουν;" τόνισε ο κ. Στεφάνου μιλώντας μετά την απογευματινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι στην Κύπρο δεν αρέσει να αναμειγνύεται η θρησκεία με την πολιτική, κάτι που φαίνεται πως αρέσει σε αυτούς που σταδιακά μετατρέπουν το κοσμικό κράτος της Τουρκίας σε θεοκρατικό και έπειτα παριστάνουν, όπως είπε, τους σύγχρονους και τους Ευρωπαίους.

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι το κυπριακό κράτος, το οποίο ειρωνεύεται και υποτιμά ο Μπαγίς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφερε σε πέρας μια επιτυχημένη προεδρία, παρόμοια με την οποία η Τουρκία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ποτέ.

Πρόσθεσε ότι οι ειρωνικές δηλώσεις στις οποίες συχνά προβαίνει ο Μπαγίς σε βάρος της Κύπρου δεν τιμούν το κράτος του οποίου είναι αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr