29 Δεκεμβρίου 2012

Νέα διαρροή από τις κρατικές υπηρεσίες: Άρπαξαν 2 εκατ. διευθύνσεις mail από το Taxisnet!

Στο έρμαιο διάφορων αρπακτικών είναι τα στοιχεία των φορολογούμενων καθώς –όπως φαίνεται- η ασφάλεια των κρατικών υπηρεσιών από τις υποκλοπές είναι… μπάτε σκύλοι, αλέστε!

Έτσι, μετά το περιστατικό με τον 35χρονο που είχε κλέψει τα στοιχεία 9 εκ. πολιτών από το υπουργείο Οικονομικών, προέκυψε και νέο περιστατικό με 47χρονο Ουκρανό ο οποίος είχε υποκλέψει 2 εκ. εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/e-mails) σε ψηφιακά αρχεία από το Taxisnet!

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον ένοχο μετά από καταγγελία ιδιώτη σχετικά με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θυρίδα του, τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναντι αμοιβής.

Ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, διενεργήθηκε μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.

Σε έρευνα σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15.000 και 1.500 GB, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

star.gr