29 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Άλμα ΝΔ-Σαμαρά, πτώση ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα, κατάρρευση ΑΕροψεκασμένων..

Μεγάλη άνοδο της ΝΔ με ταυτόχρονη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση που δείχνει τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στο 1,1% από το 2,7% που έδινε η ίδια εταιρία πριν 1,5 μήνα. Πέρα από την εντυπωσιακή άνοδο της ΝΔ, αν αναλογιστούμε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν, εξίσου εντυπωσιακή είναι η κατάρρευση των ΑΕροψεκασμένων μετά...
τα τελευταία γεγονότα που δείχνει ότι το μόρφωμα Καμμένου δύσκολα θα ανακάμψει ειδικά όταν όσοι έφυγαν κάνουν νέο αντιμνημονιακό κόμμα με σοβαρές προτάσεις...

Περισσότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το νέο έτος, εκτιμώντας πως το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εν όψει του νέου έτους που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για «Το Βήμα».
Στα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6%, με πτώση 0,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας στις 10 Νοεμβρίου και ακολουθούν η ΝΔ με αύξηση 1,1% στο 21,5%, η Χρυσή Αυγή με πτώση 0,6% στο 9,8%, το ΠΑΣΟΚ με πτώση 1,3% στο 6,2%, το ΚΚΕ με πτώση 0,5% στο 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με μικρή άνοδο 0,4% στο 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που βλέπουν τα ποσοστά τους να καταρρέουν στο 3,8% χάνοντας 2,6%!

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνοντας εντυπωσιακά το ποσοστό του από 38,25% σε 46,1% και έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 31,4% από 33,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 21% (από το 46,1%) προέρχεται από ψηφοφόρους εκτός ΝΔ.

Δείτε τι έδινε η ίδια εταιρία πριν 1,5 μήνα: