19 Δεκεμβρίου 2012

Έπαινοι Ζεεχόφερ για την αναβάθμιση της Ελλάδας

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ χαιρέτισε με δηλώσεις του την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από την S&P.

Σε δηλώσεις του προς το Πρακτορείο, ο Ζεεχόφερ χαρακτήρισε την αναβάθμιση ενθαρρυντική ένδειξη και κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και ότι επεσήμανε ότι οι προσπάθειες αυτές γίνονται πλέον αντιληπτές. Ο κ. Ζεεχόφερ είπε επίσης ότι με συνέπεια και συνέχεια εδραιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.

Νωρίτερα, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει ρεπορτάζ σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, σύμφωνα με την οποία οι ελληνικοί τίτλοι θα γίνονται και πάλι δεκτοί για την παροχή πιστώσεων μέσω του ευρωσυστήματος. Από την 21 Δεκεμβρίου.
Το ρεπορτάζ αναφερόταν στο αιτιολογικό της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΚΤ σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από την S&P και σημείωνε ότι πυροδότησαν τεράστια κέρδη για τα ευρωπαϊκά ομόλογα στις διεθνείς χρηματαγορές. Ειδικότερα σημειωνόταν ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 0,8%, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζεεχόφερ ήταν από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της Ελλάδας κια οι δηλώσεις του σίγουρα έχουν σημασία