12 Δεκεμβρίου 2012

Το μαρτύριο της σταγόνας: Κάθε μέρα και μια αποχώρηση από τους ΑΕροψεκασμένους-Επέστρεψε στην πραγματικότητα και ο Γιαννάκης

Ένα ακόμα στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την αποχώρησή του.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ο κ. Γιαννάκης σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα».

Η παραίτησή του από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως σημειώνει «δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου».

Ο κ. Γιαννάκης καταλήγει λέγοντας ότι θα είναι δίπλα σε όλους αυτούς με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν και οι αγωνίες για το μέλλον του τόπου.

Την Πέμπτη στις 13:00 συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Γιαννάκης το Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το Μνημόνιο 2 με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Τον επόμενο μήνα προσχωρεί στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα του κόμματος.

Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωστόσο, στις βουλευτικές της 17ης Ιουνίου δεν εξελέγη.

Ακολουθεί όλη η επιστολή του Μ. Γιαννάκη:

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Για εννέα σχεδόν μήνες, από κοινού με το στελεχιακό δυναμικό, καταβάλαμε κάθε...δυνατή προσπάθεια να προστατέψουμε τις αρχές και τις θέσεις της Ιδρυτικής Διακήρυξης από ιδιοτελείς μεθοδεύσεις που υπονόμευαν το κύρος και την αποτελεσματικότητα μας. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψουμε λογικές του παρελθόντος που είχαν παρεισφρήσει στο κόμμα εν τη γεννέσει του και επεδίωκαν την χειραγώγησή του. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα που προκαλούσαν παρορμητικές αποφάσεις που ουδεμία σχέση είχαν με την λογική, την ψυχή και το σώμα του κινήματος.
Δυστυχώς, επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα.
Κύριοι Συνάδελφοι,
Όταν τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισα το Δεύτερο Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση δεν δέχτηκα να διαπραγματευτώ την αξιοπρέπεια μου και την συνείδηση μου.
Δεν δικαιούται κανείς να ελπίζει ότι θα τις διαπραγματευτώ τώρα, που ο αγώνας εναντίον των Μνημονίων προμηνύεται ακόμα πιο σκληρός.
Και βέβαια δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τον «οποιονδήποτε» να παίξει με την αξιοπρέπεια όλων όσοι αφιέρωσαν τους εαυτούς τους στην κοινή προσπάθεια αποδέσμευσης από την μέγκενη των Μνημονίων και της Τρόικας.
Η παραίτηση μου από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου. Ακριβώς το αντίθετο.
Σε όλα τα στελέχη που ήρθαμε κοντά τους τελευταίους μήνες αλλά και σε όσους δεν συνεργαστήκαμε στενά αλλά μας συνδέουν οι ίδιες αξίες από το παρελθόν αλλά και οι ίδιες αγωνίες για το μέλλον του Τόπου, θα είμαι δίπλα τους με όσες δυνάμεις διαθέτω αρωγός και σύμμαχος.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,Μιχάλης Γιαννάκης"