12 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Το ΣΔΟΕ εξετάζει λίστες Ελλήνων καταθετών σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

Στα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα στοιχεία για τα πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν, σύμφωνα με ενημέρωση του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών τα στοιχεία που περιήλθαν στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών προέρχονται από τις γερμανικές αρχές, ενώ η έρευνα καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.

«Τα στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία το Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, η οποία κατά τα λοιπά καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών τα φορολογικά στοιχεία είναι απόρρητα και δεν επιτρέπεται η γνωστοποίησή τους οποιονδήποτε άλλον εκτός από το φορολογούμενο στον οποίο αφορούν αυτά.

iefimerida.gr