09 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΑΣ: Μούφα η είδηση ότι ο κρατούμενος έχει παιδί

Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Αστυνομία συνέλαβε Σουδανό επειδή δεν είχε έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα και αγνόησε ότι έμεινε μόνο στο σπίτι το 5χρονο παιδί του... Σήμερα η ΕΛΑΣ απάντησε ότι ο Σουδανός συνελήφθη επ' αυτοφόρω κατά τη διάπραξη κλοπής, έχοντας στην κατοχή του και ναρκωτικά... όσο δε για το παιδί...
το ανέφερε μετά από 2,5 μήνες με την Αστυνομία να πηγαίνει στη διεύθυνση που δήλωσε και να διαπιστώνει από μαρτυρίες ενοίκων ότι ποτέ δεν έμενε εκεί!!! Παρόλα αυτά η αριστερή θολοκουλτούρα επιμένει να θέλει να μάθει ποιοι είναι οι δικηγόροι του (προφανώς για να τους εκφοβίσουν), γιατί μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή και άλλα άσχετα... Γιατί όμως δεν μας δείχνουν το "παιδί" να μας βουλώσουν τα στόματα και να ξεβρακώσουν και την Αστυνομία;

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σχετικά με την είδηση με τίτλο «Ο μπαμπάς στο κέντρο κράτησης, το 5χρονο παιδί μόνο στο σπίτι για 2,5 μήνες» σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός την 15-09-2012 συνελήφθη στην Αθήνα, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε, την ίδια ημέρα, στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών. Παραπέμφθηκε στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημ/κειο Αθηνών, το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης και όρισε τακτική δικάσιμο.

Έκτοτε κρατείται για να εφαρμοστεί σε βάρος του το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα του. Στο πλαίσιο αυτό παρέλαβε το ειδικό πληροφοριακό δελτίο, του εξηγήθηκαν τα δικαιώματα του και εκδόθηκε σχετική απόφαση επιστροφής, η οποία του επιδόθηκε νομότυπα.

Την 30-9-2012 μεταφέρθηκε από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων στους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής. Την 24/10/2012 εξουσιοδότησε δύο δικηγόρους όπως τον εκπροσωπούν, ενώπιον των δικαστικών και διοικητικών Αρχών, υποβάλλοντας οποιοδήποτε ένδικο μέσο προκειμένου αφεθεί ελεύθερος και αρθεί η διοικητική του απέλαση.

Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των Ειδικών Χώρων Παραμονής Αλλοδαπών της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής, την 27-11-2012 απεστάλη μαζί με άλλους αλλοδαπούς, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Κομοτηνής. Με σχετικό έγγραφο, την 1-12-2012, η αρμόδια Υπηρεσία ενημέρωσε τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής ότι ο εν λόγω αλλοδαπός δήλωσε προφορικά ότι την ημέρα της σύλληψης του, άφησε μόνη της στην οικία του (δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση) στην Αθήνα, την ηλικίας 5 ετών ανήλικη κόρη του (δήλωσε συγκεκριμένο όνομα).

Αστυνομικοί της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής, λόγω της σπουδαιότητας και της φύσης του θέματος ενήργησαν, άμεσα την ίδια ημέρα, έρευνα στη δηλωθείσα διεύθυνση, όπου εξακρίβωσαν ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία ουδέποτε διέμενε αλλοδαπός με ανήλικο τέκνο.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός αλλά και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του, καθ΄ όλο τον χρόνο κράτησής του στους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών, ουδέποτε επικαλέστηκαν ότι είναι πατέρας ανήλικου τέκνου, το οποίο έχει ανάγκη της γονικής του επιμέλειας.

Ο Προϊστάμενος Γραφείου Τύπου, Κρικος Λουκάς, Αστυνομικός Υποδιευθυντής