11 Δεκεμβρίου 2012

Η Βουλή αποφασίζει για το επεισόδιο Κασιδιάρη-Κανέλλη... μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο Δελατόλας

Διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχημάτισε ο Δελατόλας (για όσους δεν θυμούνται ο ΣΥΡΙΖΑίος επικοινώνησε ζωντανά μετά το επεισόδιο και ζήτησε από την εισαγγελέα Ελένη Ράϊκου να ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του Κασιδιάρη, με το γνωστό "Έλα Ελένη έχουμε θέμα...") για το περιβόητο περιστατικό

Η Βουλή είναι πλέον αρμόδια για να αποφασίσει ή όχι την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για το καλοκαιρινό περιστατικό με τη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε κατέληξε στη Βουλή μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο είχε διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου για τα αδικήματα της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου για το νερό που της πέταξε, δεν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς στην περίπτωση αυτή, το αδίκημα διώκεται μόνο κατόπιν κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς της θιγομένης βουλευτή, κάτι που όμως δεν έγινε.