19 Δεκεμβρίου 2012

Η συγνώμη του ρόμπα στον τρόμπα, δημιουργεί θέμα για την ΕΡΤ... και αφού ο ρόμπας δεν συγκινείται, πρέπει να τον συγκινήσει το Μαξίμου

Θέμα επαγγελματικού κύρους και τήρησης της δεοντολογίας που υποτίθεται ότι πρεσβεύει η ΕΡΤ δημιουργεί η χτεσινή συγνώμη του νυν γενικού διευθυντή της, Αιμίλιου Λιάτσου, στον Πάνο Καμμένο για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παρασκευή+13».

Όπως έγινε γνωστό, στη χτεσινή εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ.Λιάτσος εμφανίστηκε μεταμελημένος και ζήτησε συγνώμη για τα αναληθή δημοσιεύματα της εφημερίδας του.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εφημερίδας «Παρασκευή+13» ο νυν διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ κατηγορούσε τον κ.Καμμένο ότι είχε παίξει στο Χρηματιστήριο σχεδόν 10 δισ. δραχμές αποκομίζοντας κέρδη 1 δισ. Γι' αυτό το λόγο ο κ.Καμμένος είχε υποβάλλει τον προηγούμενο Μάρτιο μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του τότε εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας θεωρώντας ότι είχε στόχο να πλήξει το κύρος του κόμματός του και τον ίδιο. Μάλιστα, τον Απρίλιο ο κ.Λιάτσος είχε συλληφθεί μετά από μήνυση της συζύγου του κ.Καμμένου για παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει από την Παρασκευή+13 με τα οποία η εφημερίδα υποχρεωνόταν να μην αναφέρει το όνομά της. Τότε, κ.Λιάτσος επέμενε ακόμα ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας του ήταν αληθή. Είναι «πρωτόγνωρο να συλλαμβάνεται δημοσιογράφος επειδή είπε την αλήθεια», είχε δηλώσει.

Έκτοτε, η «Παρασκευή+13» έκλεισε και ο κ.Λιάτσος ανέλαβε γενικός διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ, δηλαδή υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη δημόσια τηλεόραση. Αυτήν την δεοντολογία που δεν τήρησε -όπως παραδέχθηκε χτες ενώπιον του δικαστηρίου- με τις «αποκαλύψεις» κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όπως είπε ο ίδιος «το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων...Με την έννοια αυτή ζητώ συγνώμη». Ο κ.Καμμένος δέχτηκε τη συγνώμη του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ, ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν για τον κ.Λιάτσο που ως επικεφαλής της ενημέρωσης που παρέχει η δημόσια τηλεόραση οφείλει να διαφυλάττει την δεοντολογία...

iefimerida.gr