11 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος ή Ποια είναι πρωταθλήτρια ακινήτων στη Βουλή;

Τα πόθεν έσχες 508 πολιτικών προσώπων αναρτήθηκαν και θα παραμείνουν για ένα μήνα περίπου αναρτημένα στο δικτυακό τόπο της Βουλής. Με μια γρήγορη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι αρκετοί από αυτούς θα χρειαστεί να βάλουν αρκετά βαθιά στην τσέπη αφού θα κληθούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος όχι για ένα και δύο ακίνητα αλλά για... δεκάδες!


Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Αννα Νταλάρα η οποία φαίνεται να έχει στην κατοχή της 59 ακίνητα. Ακολουθούν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Κώστας Αγοραστός, η Ελενα Ράπτη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κώστας Αϊβαλιώτης, ο Νίκος Δένδιας και πολλοί άλλοι.

Πρωταθλητής από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Βενιζέλος!

Από τους πολιτικούς αρχηγούς τα περισσότερα ακίνητα διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (27). Ακολουθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με 14 ακίνητα και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με 13. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος διαθέτει 10 ακίνητα πέντε από τα οποία ανήκουν στη σύζυγό του. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του οκτώ ακίνητα, από τα οποία τα δύο ανήκουν στον ίδιο και τα υπόλοιπα στη σύζυγό του. Τόσο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όσο και η γενική γραμματέας έχουν στην κατοχή τους μόνο από ένα ακίνητο, εκτάσεως του κ. Τσίπρα 114 τ.μ. Και της κυρίας Παπαρήγα 90 τ.μ..

Από τη λίστα με τα πόθεν έσχες των 503 πολιτικών προσώπων ξεχωρίζουν για την ακίνητη περιουσία τους οι εξής:
  • Αννα Νταλάρα: 59 ακίνητα
Τα περισσότερα από τα 59 ακίνητα βρίσκονται στις Κυκλάδες, ενώ στην κατοχή της φαίνεται να έχει ακόμη και δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία.
  • Θεόδωρος Πάγκαλος: 53 ακίνητα
Ο πρώην αντιπρόεδρος τη Κυβέρνησης έχει στην κατοχή του 53 ακίνητα, εκ των οποίων τα 15 είναι στο όνομα της συζύγου του και τρία στα παιδιά του. Από τις ιδιόκτητες εκτάσεις, διαμερίσματα και αποθήκες ξεχωρίζει μια έκταση 100 στρεμμάτων στην Ιστιαία της Εύβοιας.
  • Γιάννης Ανδριανός: 38 ακίνητα
Στα 38 ανερχονται τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα και την Επίδαυρο.
  • Νίκος Αγοραστός:37 ακίνητα
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κατέχει 37 ακίνητα -οικόπεδα στην περιοχή της Λάρισας-
  • Ελενα Ράπτη:35 ακίνητα
H Ελενα Ράπτη διαθέτει συνολικά 35 ακίνητα εκ των οποίων τα έξι είναι διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακόμη στην κατοχή της έχει δύο εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα , 9 γραφεία και ένα σπίτι.
  • Πέτρος Αλιβιζάτος:31 ακίνητα
Ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε συνολικά 31 ακίνητα, και δύο ακόμη τα οποία, όπως διευκρινίζει τα εκποίησε. Τα μισά από αυτά ανήκουν στον ίδιο και τα υπόλοιπα στη σύζυγό του. Τα ακίνητα της οικογένειας βρίσκονται σε Αθήνα, Κεφαλλονιά και Θεσσαλονίκη.
  • Νίκος Νικολόπουλος: 22 ακίνητα
Ο ανεξάρτητος βουλευτής διαθέτει 22 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Αχαΐα. Από αυτά τα 13 φαίνεται να ανήκουν στον ίδιο, επτά στη σύζυγό του και δύο στα παιδιά του.
  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης:20 ακίνητα
Ο κ. Μεϊμαράκης διαθέτει ακίνητα και ποσοστά αυτών (διαμερίσματα, γραφεία, αγροτεμάχια) σε Αττική, Κρήτη, Αργολίδα και Αράχωβα.
  • Αϊβαλιώτης:19 ακίνητα
Στην κατοχή του διαθέτει 19 ακίνητα οικόπεδα, δυο εκ των οποίων στις Βρυξέλλες.
  • Νίκος Δένδιας:15 ακίνητα
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίζεται ιδιοκτήτες 10 ακινήτων, ενώ στη δήλωσή πόθεν έσχες φαίνονται και τα πέντε ακόμη ακίνητα που διαθέτει η σύζυγός του. Τα σπίτια και οικόπεδα της οικογένειας βρίσκονται σε Κέρκυρα, Παξούς και Αθήνα.
  • Μουσουρούλης Κωστής: 14 ακίνητα
Δεκατεσσερα ακίνητα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας. Τα μισά από αυτά βρίσκονται στην κατοχή του ίδιου και τα υπόλοιπα στης συζύγου του και των παιδιών του.
  • Σπύρος Χαλβατζής:14 ακίνητα
Ο βουλευτής του ΚΚΕ έχει στην κατοχή του 14 ακίνητα
  • Θανάσης Παφίλης:13 ακίνητα
Ο κ. Παφίλης δήλωσε 13 σπίτια και οικόπεδα σε Αττική και Φθιώτιδα. Μόνο σε δύο από αυτά έχει δικαιώματα 100%.
  • Αλέκος Αλαβάνος:11 ακίνητα
Ο κ. Αλαβάνος διαθέτει 11 ακίνητα- οικόπεδα σε Κυκλάδες και Κρήτη.
  • Θοδωρής Δρίτσας: 8 ακίνητα
Ο κ. Δρίτσας διαθέτει οκτώ ακίνητα
  • Νίκος Τσούκαλης: 7 ακίνητα
Ο κ. Τσούκαλης και η σύζυγός του είναι ιδιοκτήτες επτά ακινήτων στην Αχαΐα.
  • Σάββας Αναστασιάδης:6 ακίνητα
Διαθέτει έξι ακίνητα- οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη·

iefimerida.gr