19 Δεκεμβρίου 2012

Η άδεια Βουλή τίμησε τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου... για τέτοια γαϊδούρια μιλάμε-Τους τα 'ψαλε ο Πρόεδρος της ΕΠΕ (βίντεο)

«Ράγισε» η φωνή του επικεφαλής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργου Φουντουλάκη όταν, απευθυνόμενος στους βουλευτές και την κυβέρνηση,περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αθλητές με αναπηρία προσπαθούν να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους.


Είχαν προηγηθεί οι τιμητικές αναφορές του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, των εκπροσώπων των κομμάτων και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τιμητικής συνεδρίασης της Βουλής για τους αθλητές της παραολυμπιάδας του Λονδίνου.

«Καταφέραμε να επιστρέψουμε με 12 μετάλλια από την παραολυμπιάδα του Λονδίνου. Περάσαμε πολλά. Ένα χρόνο παρακαλούσα βουλευτές, υπουργούς, φορείς για να πάρουμε μια χορηγία από τον ΟΠΑΠ, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Και καταφέραμε στο παρά πέντε να την πάρουμε τη χορηγία αν και ο ΟΠΑΠ είχε δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ στην Ολυμπιακή Ομάδα», είπε ο κ. Φουντουλάκης,ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο τον επόμενο χρόνο που έχουμε χρονιά παγκοσμίων πρωταθλημάτων, να μην έχουμε αθλητισμό ατόμων με αναπηρία λόγω της υστέρησης πόρων.

Το κόστος μιας προετοιμασίας ενός αθλητή με αναπηρία είναι τουλάχιστον ένα προς τρία, επισήμανε ο κ. Φουντουλάκης για να διαβεβαιώσει τους βουλευτές πως «και εμείς καταλαβαίνουμε πως ο λαός μας υποφέρει και θέλουμε να συμβάλλουμε. Δεν είμαστε αδιάφοροι όταν βλέπουμε ότι δεν έχει ο άνεργος, δεν έχει ο πολύτεκνος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δεχθούμε την εκμηδένιση. Μας έχει περικοπεί η χρηματοδότηση σε ποσοστό 40%. Και δεν μιλάμε γι΄ αυτό. Ζητάμε όμως να μπορούμε να αναπνεύσουμε».

«Με τη δύναμη και θέλησή σας αποδείξατε πως όταν υπάρχει δύναμη, όταν υπάρχει θέληση όλα είναι εφικτά. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανοίγοντας την ειδική τιμητική συνεδρίαση.

«Κατακτήσατε το σεβασμό όλων μας. Τιμήσατε το εθνόσημο και εκπροσωπήσατε πανάξια την πατρίδα μας δείχνοντας ότι με ισχυρή θέληση και σκληρή δουλειά μπορούμε να υπερνικήσουμε εμπόδια πρωτόγνωρα», είπε η βουλευτής της ΝΔ 'Αννα Καραμανλή.

«Δίνετε μήνυμα ελπίδας για όσους δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή», είπε, από τον ΣΥΡΙΖΑ,η Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, σημειώνοντας όμως ότι οι αθλητές με αναπηρία δίνουν τον αγώνα τους μόνοι τους χωρίς τη στήριξη της πολιτείας που αναγνωρίζει τους κόπους τους μόνο στα λόγια.

«Αντικρίζουμε σε εσάς τη θέληση για ζωή, το θάρρος για αγώνα, τη δύναμη για επιτυχία. Μας δείχνετε το δρόμο ως άνθρωποι να πετύχουμε όσα μας φαίνονται σήμερα αδύνατα», είπε,εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Πύρρος Δήμας.

«Είστε νικητές της ζωής. Δείξατε ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να κατορθώσει οποιονδήποτε στόχο», είπε, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Σταυρούλα Ξουλίδου και κατήγγειλε ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν στηρίζει αλλά περικόπτει κιόλας τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία.

«Ξέρουμε πως ότι κάνετε, το κάνετε με δικά σας μέσα», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος,από τη Χρυσή Αυγή, παρατηρώντας ότι ακόμη και ο όρος Παραολυμπιάδα αδικεί τον άθλο τους αλλά «τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους έχουν καβαντζώσει οι πολυεθνικές».

«Μπήκατε στα γήπεδα και τα κατακτήσατε. Δώσατε μάχη για αξίες και ιδανικά και κερδίσατε πρώτα από όλα τον ίδιο σας τον εαυτό», ανέφερε από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Εσείς, διπλοί αγωνιστές της ζωής, έχετε κάθε δικαίωμα να λέτε «αγωνίζομαι κάθε μέρα και δίνω τον αγώνα μου και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Σπύρος Χαλβατζής, εκ μέρους του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι οι ανάπηροι αθλητές δεν έχουν ανάγκη τη φιλανθρωπία αλλά την αλληλεγγύη, κοινωνική και ταξική.

«Παίρνουμε από εσάς τρανό παράδειγμα ότι όπως τα καταφέρατε εσείς έτσι και η Ελλάδα θα πετύχει χάρη στην πίστη και την ικανότητα των Ελλήνων να ξεπερνούν τα εμπόδια», είπε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαιώνοντας την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή,ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατό για να τους εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, για την προώθηση του αθλητικού σχολείου και την αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος ειδικής αγωγής το οποίο σήμερα δεν τιμά κανέναν μας.

«Να αναλάβει η Βουλή πρωτοβουλία για τη μετονομασία των Παραολυμπιακών σε Υπερολυμπιακούς αγώνες που θα ξεκινούν μάλιστα κάθε φορά πριν από την Ολυμπιάδα», πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Το Προεδρείο της Βουλής και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απένειμαν τα μετάλλια της Βουλής που φέρουν παράσταση του θεού Αγώνα, όπως απεικονίζεται σε τετράδραχμο της Σκοπέλου του 5ου αιώνα π.Χ στους 49 Έλληνες Παραολυμπιονίκες που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Μετάλλια απονεμήθηκαν στους αθλητές Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό, Μαρία-Ελένη Κορδαλή, Χρήστο Ταμπαξή, Αριστείδη Μακροδημήτρη, Ανδρέα Κεραμίδα, Δανιήλ Πολυχρονίδη, Πασχάλη Σταθελάκο, Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δήμογλου, Ιωάννη Πρώτο, Μαρίνο Φυλαχτό, Ευστράτιο Νικολαϊδη, Μανώλη Στεφανουδάκη, Παύλο Μάμαλο, Αντώνη Τσαπατάκη, Γεράσιμο Πυλαρινό, Σεμίχα Ριζάογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη, Μαρία Σταματούλα, Γιώργο Καραμηνά, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Αργυρώ Μηλάκη, Χρήστο Στεφανάκη, Κωνσταντίνο Τρουλινό, Στέλλα Σμαραγδή, Che-Jon Fernantes, Ηλία Ναλμπάντη, Βασίλη Τσαγκάρη, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Ευάγγελο Καναβό, Αλέξανδρο-Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, Αθανάσιο Μπαράκα, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, Γιώργο Καπελλάκη, Ανδρέα Κατσαρό, Αναστάσιο Πετρόπουλο, Παντελή Καλόγερο, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Ζησίδη, Παρασκευή Κάντζα, Κωνσταντίνο Ντιμπίδη, Αναστάσιο Τσίου, Σταμάτη Κοτζιά, Ανάργυρο Νοτάρογλου, Βασίλειο Χριστοφόρου, Θεόδωρο Αλεξά.