24 Δεκεμβρίου 2012

Τόσο μαλάκ@@ είμαστε: Εμείς τρώμε κινέζικο και οι Κινέζοι σουβλάκια... σε λίγο θα γίνουν αρχαιολάτρες και εμείς ψάχνουμε το φενγκ σούι και τα τσάκρα

Όσο εμείς σαν ξενομανείς που είμαστε απολαμβάνουμε την ασιατική κουζίνα, η μεσογειακή κουζίνα εισέβαλε στην Κίνα και όπως φαίνεται είναι και για τους Ασιάτες εξίσου δύσκολο να προσαρμοστούν στο διαφορετικό τρόπο φαγητού.

Οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας εστιατορίων Golden Olives, Θωμάς Καραβασίλης, Βασίλης Μπαμπάολος και Ιωάννης Φυντανίδης άνοιξαν δύο εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας στη Νοτιοδυτική Κίνα, Σιαμέν της επαρχίας Φουτζιάν, μιας πόλης τουλάχιστον 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων και εκτός από «χρυσές ελιές» κάνουν και χρυσές δουλειές.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, οι τρεις επιχειρηματίες βλέποντας την κρίση στην Ευρώπη να χειροτερεύει αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ασία και φαίνεται πως χτύπησαν τζακ ποτ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες ο χοιρινός γύρος, η γεμιστή πιπεριά και η κοτόσουπα κάνουν πάταγο.

Το Golden Olives λειτουργεί στο 400.000 τετραγωνικών μέτρων εμπορικό κέντρο της Σιαμέν, Wanda Plaza, ένα από τα μεγαλύτερα shopping center της Ασίας το οποίο έχει καθημερινά περίπου 550-600 πελάτες.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η πελατεία στο μαγαζί αυξάνεται ραγδαία, αφού όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για την διαφορετική αυτή κουζίνα. Ωστόσο είναι φυσικό, να μην είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τον τρόπο κατανάλωσης της μεσογειακής κουζίνας και έτσι όπως εμείς παιδευόμασταν με τα ξυλάκια, έτσι κι εκείνοι αντίστοιχα λερώνονται με τις διάφορες σος, μουστάρδες και κέτσαπ, ενώ πολλοί ζητάνε πιρούνι, ή ακόμα και ξυλάκια (!) για να φάνε

iefimerida.gr