24 Δεκεμβρίου 2012

Κι άλλη (μισή) αλήθεια απ' τον Πάγκαλο: «Ο λαός ήθελε διορισμούς, φοροδιαφυγή»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ τόνισε πως για τη σημερινή κατάσταση φταίνε οι Έλληνες πολίτες: «Ο λαός ήθελε διορισμούς, φοροαπαλλαγές, φοροδιαφυγή» δήλωσε χαρακτηριστικά και βέβαια μπορεί να έχει δίκιο αλλά ξέχασε τις δικές του ευθύνες και του κράτους ΠΑΣΟΚ που έτρωγε με χρυσά κουτάλια...

Για το δημόσιο τομέα τόνισε ότι «είναι φαινόμενο παρασιτισμού και τριτοκοσμικό, καθώς οι πολιτισμένες χώρες δεν έχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους». «Σε όλους οφείλεται το φαινόμενο αυτό» πρόσθεσε. Τόνισε μάλιστα ότι «η αλητεία που ξυλοκοπεί τους καθηγητές ή καιει με άναρθρες κραυγές την Αθήνα δεν είναι το μέλλον το αρνούμαι αυτό».

«Το σύστημα στηριζόταν στο συνδικαλισμό και τις προσλήψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και διαδήλωνε μαζί με τους υπαλλήλους της Βουλής που έχουν προνόμια» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προβεί σε απάτες. «Η εξουσία διαφθείρει» τόνισε. «Οι μειοψηφίες και οι συντεχνίες εκφράζονται από την πρώην κομμουνιστική αριστερά που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζοντας αυτή την αριστερά ως την πιο συντηρητική παράταξη στη χώρα.

«Η μεταπολίτευση λειτούργησε, είχαμε κοινωνική ειρήνη και καταφέραμε να πάμε μπροστά και έχουμε πάει πολύ μπροστά σε σχέση με το παρελθόν 20 χρόνια πριν» τόνισε, επικαλούμενος στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η 25η πλουσιότερη χώρα του κόσμου.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ζήτησε επίσης να αλλάξει το εκλογικό σύστημα με κατάργηση του σταυρού προτίμησης. «Υπάρχουν χιλιάδες αξιολογότατοι άνθρωποι έχουμε τεράστιο δυναμικό και δείτε ποιοι έχουν μπει στη Βουλή», πρόσθεσε.

iefimerida.gr