07 Δεκεμβρίου 2012

Φως στα αίτια της αυτοκτονίας του Σέρβου διπλωμάτη στις Βρυξέλλες

Φως στα αίτια της πρωτοφανούς αυτοκτονίας του διπλωμάτη Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς 52 ετών, ο οποίος υπηρετούσε ως αντιπρόσωπος της Σερβίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ρίχνει δημοσίευμα σερβικής εφημερίδας.

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου ο Μιλίνκοβιτς, ο οποίος συνόδευε τον Σέρβο υφυπουργό Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, πήδηξε στο κενό από ένα πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στο συγκρότημα του αεροδρομίου της βελγικής πρωτεύουσας και σκοτώθηκε ακαριαία.

Η αυτοκτονία του Μιλίνκοβιτς προκάλεσε πλήθος συζητήσεων. Μεταξύ των υψηλόβαθμων διπλωματών στο ΝΑΤΟ συζητούνταν το γιατί αυτοκτόνησε ο υψηλόβαθμος Σέρβος, ενώ την υπόθεση κάλυπτε πέπλος μυστηρίου.

Φως στο μυστήριο ρίχνει σημερινό δημοσίευμα της ταμπλόιντ σερβικής εφημερίδας «Κουρίρ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύζυγος του αυτόχειρα διπλωμάτη δήλωσε ότι ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς είχε μια ανίατη ασθένεια η οποία θα είχε επώδυνο τέλος...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που βασίζεται σε δήλωση της συζύγου του Μιλίνκοβιτς, φαίνεται ότι η απελπισία έσπρωξε τον υψηλόβαθμο Σέρβο διπλωμάτη στην τρομακτική απόφαση να επιλέξει την αυτοκτονία για να αποφύγει ένα αργό και βασανιστικό θάνατο...