24 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη αναρχοκομμούνι για τα χθεσινά επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή στο Βόλο

Σχηματίστηκε δικογραφία ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών


Συνελήφθη ένας εκ των δραστών του χθεσινοβραδινού αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε στο κέντρο του Βόλου, μεταξύ ατόμων που πρόσκεινται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για 30χρονο αντιεξουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στη Νέα Ιωνία Βόλου και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8.30 το βράδυ, όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα που αποτελείτο από περίπου 15 αντιεξουσιαστές επιτέθηκε με σιδερογροθιές και καρέκλες σε πέντε Χρυσαυγίτες. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων ο ένας -ηλικίας 55 ετών -νοσηλεύεται με πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο νοσοκομείο του Βόλου. Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για συνέχεια κι άλλων επιθέσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Μαγνησίας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν το πρωί τον 30χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως δράστης της επίθεσης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και για παράνομη οπλοφορία.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός 26χρονου αντιεξουσιαστή που φέρεται να συμμετείχε στο επεισόδιο, αλλά και για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.

parapolitika.gr