02 Ιανουαρίου 2013

Το … μυστικό της τηλεμαχίας του 2009

Τι είχε αποκαλύψει τότε ο Κώστας Καραμανλής στον Γιώργο Παπανδρέου;


Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας Καραμανλή - Παπανδρέου η οποία έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, ο Παπανδρέου λέει ότι..
οι ανείσπρακτες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται σε 31 δις ευρώ για να λάβει την απάντηση από τον Καραμανλή ότι «πρόκειται για χρήματα που δεν μπορούν να εισπραχτούν γιατί προέρχονται από εταιρείες που ήδη έχουν κλείσει λόγω πτώχευσης ή κάποιοι οφειλέτες είναι φυλακή. Και αυτό το γνωρίζετε κύριε Παπανδρέου και κοροϊδεύετε το λαό».

Η επιβεβαίωση ήλθε πολύ αργότερα, τον Μάιο του 2011 όταν ήδη η Ελλάδα είχε μπει στο Μνημόνιο. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο στις 28/5/2011 απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Αναγνωστάκη λέγοντας «…τα 31 δις δεν μπορούν να εισπραχτούν αφού προέρχονται από εταιρείες που έχουν πτωχεύσει και δεν υφίστανται πλέον…».

Δηλαδή , από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2011 οι ανείσπρακτες οφειλές παρέμειναν στο ίδιο ύψος; Είναι δυνατόν;

Για να μη σας κουράζουμε με ερωτήματα , το μόνο που μπορούμε να γράψουμε σε αυτή τη φάση είναι ότι τα χρέη ορισμένων μεγαλοοφειλετών εκτινάχθηκαν την επίμαχη περίοδο ( Σεπτέμβριος 2009- Μάιος 2011) αλλά ακόμη αναζητούνται οι επίμαχες … εγγραφές στα επίσημα κρατικά κιτάπια.

parapolitika.gr