24 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουν οι εγχώριοι πατριώτες του κ@λου να δουλεύουν τους ηλίθιους για δάνειο της Ρωσίας στην Κύπρο... παρότι χθες πάλι ο Μεντβέντεφ το απέρριψε

Με αφορμή τις παπαριές Αναστασιάδη, για δάνειο από ξένη χώρα μέχρι να υπογραφεί το μνημόνιο, οι εγχώριοι Καμμένοι ξαναπήραν μπρος και ξανάρχισαν το παραμύθι για δάνειο της Ρωσίας προς την Κύπρο. Βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι ο Αναστασιάδης στα φούμαρα προς τους εκεί ηλίθιους, δεν αναφέρει από ποια χώρα θα πάρει δάνειο για να μη γίνει ρόμπα. Ξέρει πολύ καλά, όπως ξέρουν και οι δικοί μας γραφικοί, ότι πριν μερικές μέρες...
ο ίδιος ο Πούτιν συνέδεσε νέο δάνειο στην Κύπρο με την υπογραφή του μνημονίου. Επειδή μάλλον δεν κατάλαβαν, τους το επανέλαβε χθες ο Μεντβέντφ, αλλά η είδηση θάφτηκε από τους πατριώτες του κ@λου, που δεν έχουν καταλάβει ότι ο Πούτιν δεν θα πάει, ούτε για την Κύπρο, ούτε για την Ελλάδα, κόντρα στη Γερμανία όπου λόγω πώλησης φυσικού αερίου έχει τεράστια συμφέροντα (μόνο στη Σάλκε η Gazprom δίνει για διαφήμιση 20 εκ το χρόνο... για να καταλάβετε για τι μιλάμε...). Ας διαβάσουν λοιπόν τις χθεσινές δηλώσεις Μεντβέντεφ και τα ξαναλέμε:

DOW JONES ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 - 12:50
www.capital.gr

Medvedev: Η Ρωσία μπορεί να δανείσει στην Κύπρο αν βοηθήσει και η Ευρώπη

Της Olga Razumovskaya

Η Ρωσία μπορεί να χορηγήσει στην Κύπρο ένα ακόμα δάνειο εάν οι ευρωπαίοι εταίροι της συμφωνήσουν επίσης στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev πριν την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

«Η Ρωσία μπορεί να δώσει ένα ακόμα δάνειο στην Κύπρο μόνο στην περίπτωση που θα είμαστε σίγουροι πως οικονομικές αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται από την Ε.Ε., τηρούνται και στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δώσουν επίσης κάτι στην Κύπρο,» δήλωσε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δανείου.

Με τον τραπεζικό της κλάδος στο χείλος της κατάρρευσης η Κύπρος ζήτησε το περασμένο έτος από τη Ρωσία δάνειο 5 δισ. ευρώ έπειτα από την απόρριψη σχετικού αιτήματος από την Ε.Ε. Η Ρωσία είχε χορηγήσει ήδη το 2011 δάνειο 2,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος Vladimir Putin στις αρχές του μήνα δήλωσε πως η Ρωσία έχει τα λεφτά για να δανείσει στην Κύπρο αλλά επιδιώκει μία περισσότερο συντονισμένη δράση με τους Ευρωπαίους ώστε η οικονομία της Κύπρου να επιστρέψει στο σωστό δρόμο.

Ο Medvedev σημείωσε την Τετάρτη: «Έχουμε πραγματικά βοηθήσει την Κύπρο, πήρα αυτή την απόφαση πριν από δύο χρόνια. Τους δώσαμε 2,5 δισ. ευρώ αν και βρισκόμαστε και εμείς οι ίδιοι σε δύσκολη κατάσταση.»

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov στις αρχές του μήνα τόνισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να χαλαρώσει τους όρους του προηγούμενου δανείου.

© Dow Jones Newswires