31 Ιανουαρίου 2013

Κεδίκογλου: «Μπούκαραν, βιαιοπράγησαν, ήθελαν να δείρουν τον υπουργό, βγήκαν ατσαλάκωτοι και μετά ζητάνε και τα ρέστα»

«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος αλλιώς δεν είμαστε χώρα», τόνισε ό κυβερνητικό εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για τα χθεσινά επεισόδια με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι η μόνη εικόνα που έχει από χθες, είναι ότι «η Αστυνομία δεν προκάλεσε καμία σκηνή βίας. Αυτοί μπούκαραν και κάνανε ότι θέλανε».

Ο κ. Κεδίκογλου, σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κατηγόρησε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τις φθορές που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας και για απόπειρα προπηλακισμού του υπουργού κ. Βρούτση, ενώ απάντησε στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ περί προβοκάτσιας, λέγοντας ότι «τι λέει το ΚΚΕ; Ότι μπήκανε μέσα τα ΜΑΤ και τα σπάσανε μόνοι τους;», ενώ παράλληλα δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχανε και κάμερα και τους προκάλεσε να δώσουν το βίντεο για να αποδειχθεί αν συμμετείχαν ή όχι στις φθορές, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι τα μέλη του «μπούκαραν βιαιοπράγησαν και μετά ζητάνε και τα ρέστα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι υπάρχει «ένας ανταγωνισμός εξτρεμισμού», ο οποίος εκδηλώνεται με «βιαιοπραγία, βανδαλισμούς και άσκηση βίας» από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων, επισημαίνοντας ότι «όποιος θέλει να διαδηλώσει μέσα στα πλαίσια του νόμου χωρίς να κρατά όμηρο την κοινωνία, είναι ελεύθερος».

Τέλος, ο κ. Κεδλίκογλου σχολίασε την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι κατανοεί απόλυτα τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, καθώς και το φαινόμενο ότι υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν αδικηθεί ιδιαίτερα και δεν έχουν εκπροσωπηθεί, ενώ εξέφρασε «την πεποίθηση της κυβέρνησης να διορθώσει τις αδικίες, ακολουθώντας «το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Απάντησε το ΠΑΜΕ

Για «αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού εργασίας» κάνει λόγο το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε στον κ. Κεδίκογλου για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ΠΑΜΕ και την ύπαρξη βίντεο με τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες», με σκοπό να «σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές στελέχη του ΠΑΜΕ».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Οι αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού εργασίας αποκαλύπτονται όσο περνάνε οι ώρες όλο και περισσότερο.

Οι δηλώσεις τους «το ΠΑΜΕ να δείξει βίντεο» αποκαλύπτει την αθλιότητά τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ.

Όσο περνάνε οι ώρες θα εντίθενται συνεχώς και θα τους αποκαλύπτουμε όλο και περισσότερο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

iefimerida.grh