09 Ιανουαρίου 2013

Βίντεο: Ο Σαμαράς για το σχέδιο ανάπτυξης

Η προσέλκυση επενδύσεων δεν γίνεται με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα και στοχοχρονοδιαγράμματα, τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η παρουσία του στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Δείτε το Βίντεο:


Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ από Enikos_gr

Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις και αυτό θα το πετύχουμε με συγκεκριμένα στοχοχρονοδιαγράμματα, όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να σημειώσει ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία -όπως είπε- θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή των καταθέσεων.

Οι επενδύσεις προαπαιτούν επίσης διαρθρωτικές αλλαγές, συνέχισε ο κ. Σαμαράς. Ήδη έγιναν πολλές προχωράμε περισσότερο με στόχο να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η κυβέρνηση, κατέληξε, θα συμβάλει στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

enikos.gr