11 Ιανουαρίου 2013

Καμία δεσμευτική προσφορά για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο... Και το "ξεπούλημα" κύριε;

[Μήνες τώρα ακούμε από τους πατριώτες του κώλου ότι η Κυβέρνηση ξεπουλάει το ΤΤ, ξεπουλάει το ένα ξεπουλάει το άλλο... Φυσικά για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα τους διαψεύδει: Κανένας δεν θέλει να αγοράσει το ΤΤ που η "κυβέρνηση ξεπουλάει". Λογικό και επόμενο όπως έχουμε γράψει εδώ και μήνες: Ποιος θα βάλει λεφτά να αγοράσει σάπιες επιχειρήσεις και να φορτωθεί μερικές χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με τη νοοτροπία του ότι είναι δικό τους μαγαζί και με όλα τα προνόμια που έχουν;]

Έληξε την Παρασκευή η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Όπως αναμενόταν οι τράπεζες που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές, δηλαδή η Εθνική, η Αlpha Bank,η Eurobank και η Attica Bank, δεν προχώρησαν στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Proton bank.

Αυτό σημαίνει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα "σπάσει" σε καλή και κακή τράπεζα και το καλό κομμάτι περνά στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Alpha Bank, είχε εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για την κατάσταση του ΤΤ και επέμεινε στην περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή του, προκειμένου να προχωρήσει σε δεσμευτική προσφορά. Πρόταση είχε καταθέσει και η Τράπεζα Αττικής, αλλά απορρίφθηκε, λόγω της διαφοράς μεγέθους των δύο τραπεζών.