31 Ιανουαρίου 2013

Μπαλωθιές και συνθήματα την κηδεία του Ντερτιλή ενώ ο Αμβρόσιος τον παρομοίασε με τον Κολοκοτρώνη! [βίντεο]

Με συνθήματα και πυροβολισμούς αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου τον Νικόλαο Ντερτιλή στην κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο. Λίγο πριν πουν το τελευταίο αντίο οι παρευρισκόμενοι φώναξαν τα συνθήματα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί» και «Ζήτω ο Ντερτιλής», ενώ κάποιοι στόκοι έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν 10 – 12 φορές τον αέρα (η Αστυνομία έχει συλλάβει έναν νεαρό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κάλυκες και κάνει έρευνα στο σπίτι του).
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος αποκάλεσε τον Ντερτιλή ήρωα, τον παρομοίωσε με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.

Ο Αμβρόσιος επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω».

Τον επικήδειο εξεφώνησε ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».

Και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος στον επικήδειο που εκφώνησε εκτίμησε ότι «Εφυγε ενας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».

Φωτογραφία: Τα Νέα