18 Ιανουαρίου 2013

Λανς Άρμστρονγκ: «Ημουν ντοπαρισμένος και στους επτά Γύρους της Γαλλίας!» (βίντεο)

Την Όπρα Γουίνφρει επέλεξε ο Λανς Άρμστρονγκ για να την εκφράσει τη συγγνώμη του σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Με μία συνέντευξη-εξομολόγηση, το πρώτο μέρος της οποίας μεταδόθηκε σήμερα στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδας παραδέχτηκε ότι και οι επτά νίκες του στο Γύρο της Γαλλίας οφείλονταν στη χρήση αναβολικών.

Την παραμονή της μετάδοσης της εκπομπής, η ΔΟΕ αφαίρεσε από τον άλλοτε φημισμένο ποδηλάτη τον τίτλο του Ολυμπιονίκη και το χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ και του ζήτησε να το επιστρέψει.

Εκπρόσωπος της Όπρα δήλωσε ότι ο Λανς δεν πληρώθηκε για τη συνέντευξη που παραχώρησε και δέχτηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, χωρίς καμία επιφύλαξη.

Στη συνέντευξη που έγινε σε ξενοδοχείο στο Χιούστον του Τέξας ο 41χρονος Αρμστρονγκ παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών με σκοπό τη νίκη και πως έλεγε για πάνω από 10 χρόνια ψέμματα.

«Πήρα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη» ήταν χαρακτηριστικά η φράση που είπε δημόσια στο κοινό ο «έκπτωτος» θρύλος της ποδηλασίας, ενώ διευκρίνισε ότι «το ντόπινγκ ήταν μέρος του παιχνιδιού και δεν το θεωρούσε απάτη».

«Το "κοκτέιλ" μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην ποδηλάτης συντετριμμένος και υποστήριξε ότι σταμάτησε το ντόπινγκ μετά την τελευταία νίκη του Tour de France το 2005 και τόνισε ότι η τρίτη θέση που κέρδισε το 2009 δεν οφειλόταν στη χρήση ουσιών.