09 Ιανουαρίου 2013

Τι «κρύβει» η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο

Πάνω από κάθε προσδοκία ήταν τελικώς η συμμετοχή και κυρίως το ενδιαφέρον των Γερμανών επιχειρηματιών - εν δυνάμει υποψηφίων επενδυτών - για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, όπως αποτυπώθηκε τις τελευταίες 36 ώρες, της παραμονής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο κι από αυτή καθ' αυτή την επιτυχία της διοργάνωσης, ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Κοινή είναι η αίσθηση στη Μπούντεστανγκ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στη σωστή θέση, την κατάλληλη ώρα. Γι' αυτό και έχουν πυκνώσει σε τέτοιο βαθμό οι επαφές της κ. Μέρκελ με τον κ. Σαμαρά. Ακόμα και τώρα, που η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία έχει μπει στην τελική της ευθεία και λογικό θα ήταν τα δύο κόμματα εξουσίας να κρατούν αποστάσεις από κάθε τι ελληνικό που μπορεί να χαρακτηρισθεί «τοξικό».

Όλα δείχνουν όμως ότι το κλίμα έχει αλλάξει για τα καλά και καλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, είναι άκρως αποκαλυπτικό.


Πηγή:Voria