27 Ιανουαρίου 2013

Ξανά νικητής ο Τζόκοβιτς... τον πούλο ο Κάμερον

Το τρίτο συνεχόμενο Αυστραλιανό Όπεν κατέκτησε ο γνωστός φίλος μας Νόβακ Τζόκοβιτς επικρατώντας μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα του Άντι Μάρεϊ με 3-1 σετ και ο Σκοπιανολάγνος Ντ. Κάμερον έμεινε με τη χαρά όπως βλέπετε στη φώτο αριστερά

Ο Σέρβος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς έχασε στο πρώτο σετ από τον Σκωτσέζο, όμως έκανε μια συγκλονιστική αντεπίθεση που τον οδήγησε στην ανατροπή. Αυτός είναι ο 6ος τίτλος Gran Slam που κατακτάει ο μεγάλος «Νόλε».

Ο Άντι Μάρεϊ άντεξε στη μαζική επίθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς στο πρώτο σετ και το πήρε με 7-6 γκέιμ. Ο Σέρβος, που έχει δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Αυστραλιανού Όπεν έχασε την ευκαιρία να κάνει κάποιο μπρέικ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Βρετανός γράφοντας το 1-0.Αναφορικά να πούμε ότι συνήθως στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, όποιος κερδίσει το πρώτο σετ κερδίζει και τον αγώνα.

Ο Σέρβος κάτοχος του τίτλου έπρεπε να επιτεθεί στο δεύτερο σετ για να ισοφαρίσει. Και το έκανε πραγματοποιώντας παράλληλα πολλά λάθη, τα οποία όμως εν τέλει δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μάρεϊ. Ο Τζόκοβιτς είχε πολλά νεύρα και ξεσπούσε, πότε στη ρακέτα του και πότε στο μπαλάκι με δυνατά forehands. Το μπρέικ δεν ερχόταν από κανέναν από τους δύο, και έτσι ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ισοφάρισε σε 1-1.

O Άντι Μάρεϊ δέχθηκε την περιποίηση των γιατρών στο τέλος του δεύτερου σετ καθώς ταλαιπωρούταν από φουσκάλες στο δεξί του πόδι. Το τρίτο σετ κυλούσε όπως και τα προηγούμενα. Μέχρι που φτάσαμε στο όγδοο γκέιμ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Τζόκοβιτς έδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας αυτήν την εποχή στον κόσμο. Το 3-3 μέσα σε περίπου 15 λεπτά έγινε 6-3, με δύο μπρέικ στο τέλος και ο Σέρβος πήρε το προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο σετ κυριάρχησε ο μεγάλος «Νόλε». Με τον Μάρεϊ να σερβίρει πρώτος έκανε δύο μπρέικ στο 1-2 και το 1-4 για να πάρει για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο προβάδισμα. Ο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης προσπάθησε να απαντήσει αλλά η φόρα που είχε πάρει ο Τζόκοβιτς τον παρέσυρε στην ήττα.

onsports.gr