06 Ιανουαρίου 2013

Στον Πειραιά ο Α. Σαμαράς για τον αγιασμό των υδάτων

Στον Πειραιά για την τέλεση του αγιασμού των υδάτων παρευρέθηκε σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Στον καθαγιασμό των υδάτων χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 11:00 συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κωσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Η κίνησή του αυτή θεωρείται υψηλού συμβολισμού, καθώς σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα για την ξεχασμένη εδώ και πολλά χρόνια πόλη του Πειραιά και επιβεβαιώνει τον άνεμο ανάπτυξης που πνέει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Παρόντες επίσης στον εορτασμό ήταν:

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Κωστής Μουσουρούλης, υπουργός Ναυτιλίας, η Ζωή Ρούσσου, δημοτική σύμβουλος Πειραιά, o Σπύρος Σπυρίδων, πρώην περιφεριάρχης Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Καρύδης, γραμματέας τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής 'Α Πειραιώς, ο Αναστάσιος Νεράτζης, βουλευτής Ν.Δ. καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του Πειραιά, του Ρέντη και της Νίκαιας.

«Από το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσόγειου, το λιμάνι του Πειραιά θέλω να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας. Ότι θα τα καταφέρουμε. Η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα ήταν πάντα τα εφόδια τα οποία μας δώσανε προκοπή και ευημερία και θα μας δώσουν και πάλι. Σήμερα των Φώτων ή ευχή που μας δώσανε και η δύναμη που πήραμε μας γεμίζουν και πάλι με αισιοδοξία και δύναμη. Με τη βοήθεια του θεού θα τα καταφέρουμε», ήταν η δήλωση του Πρωθυπουργού με την λήξη του εορτασμού.

Η συνέχεια δόθηκε στο παλιό ταχυδρομείο Πειραιά-νύν πινακοθήκη.