02 Ιανουαρίου 2013

Ο πατέρας του μικρού Μπεν για τις έρευνες στην Κω: Ψάχναμε τα λείψανα του γιου μου...

Ο πατέρας του Μπεν Νίντχαμ, του αγοριού που αγνοείται από το 1991 όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την Κω όπου έκανε διακοπές με τους παππούδες του, μιλά για όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια των εκσκαφών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο νησί.

Φορώντας τη στολή που φορούσαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκσκαφή, παρακολούθησε από κοντά τις έρευνες που διεξήγαγαν οι βρετανικές αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές, στον τόπο που πολύ θεώρησαν ότι ο μικρός Μπεν θάφτηκε ζωντανός κάτω από τόνους μπάζων.

Η εμπειρία του αυτή, όπως εξομολογήθηκε ο πατέρας του μικρού Μπεν μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, του δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα.

Οπως είπε του ξύπνησαν αναμνήσεις από την εβδομάδα που είχε περάσει παρέα με τον γιο του στις παραλίες του νησιού, καθώς περίμενε ότι οι Αρχές, κατά την εκσκαφή, θα εντόπιζαν τα λείψανα του γιου του.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησαν στην Κω, 21 χρόνια μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, νέες έρευνες, καθώς μάρτυρας κατέθεσε πως είχε δει το παιδί, λίγο πριν την εξαφάνισή του στην περιοχή, όπου εκτελούνταν χωματουργικές εργασίες.

Αν και κάποια στιγμή εντοπίστηκαν κάποια παιχνίδια που αρχικά οι Αρχές θεώρησαν ότι ίσως να ανήκουν στον μικρό Μπεν, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον μικρό. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

iefimerida.gr