17 Ιανουαρίου 2013

Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής με τα ψηφοδέλτια -Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Παπακωνσταντίνου [εικόνα]

Χαός επικράτησε στο Κοινοβούλιο μόλις ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών με τις κλασικές κομμουνιστικές αντιδράσεις (στις οποίες έκανα την ουρά οι ΧΑ και οι ΑΕροψεκασμένοι) επί της διαδικασίας και προβλήματα συνεννόησης για τα ψηφοδέλτια.

Τελικά ούτε λίγο πριν από την ώρα της ψηφοφορίας δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν στη Βουλή για ένα θέμα στο οποίο αναλώθηκαν αρκετές ώρες συζήτησης για το πόσες κάλπες θα στηθούν και πόσα ψηφοδέλτια θα μοιραστούν στους βουλευτές.

Το μπάχαλο είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η σνυεδρίαση για να συσκεφθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και να φθάσουν σε μια λύση.

Το πρόβλημα έγκειται σταν αν μπορούν οι βουλευτές να επιλέξουν μία ή όλες τις προτάσεις και το με ποιά από αυτές τις προτάσεις μπορεί να παραπεμφθεί κάποιος στη διαδικασία της προανακριτικής.

Για παράδειγμα εάν έχουν δύο προτάσεις αριθμό ψήφων πανω από 150 θα προχωρήσουν και οι δύο προτάσεις ή όχι.


Ενταση επικράτησε και με την συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος που εστάλη στο Κοινοβούλιο λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία με βουλευτές την αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται, καθώς δεν έχουν γνώση του κειμένου.

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να ψηφίσουν εφόσον προκύπτουν νέα στοιχεία από τη δικογραφία, ενώ εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο βουλευτής Νότης Μαριάς πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία και να μεταφερθεί για την Παρασκευή.

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εάν προκύψουν νέα στοιχεία να μπορούν τα κόμματα να επαναφέρουν το θέμα προς συζήτηση.

iefimerida.gr