03 Ιανουαρίου 2013

Γελάει ο κόσμος: Ευτυχώς που η Διονυσίαμεσολάβησε να μας δώσει η Λαγκάρντ τη λίστα και έσωσε τον Σαμαρά

[Που τα πετυχαίνουμε αυτά τα νούμερα; Στα γαριδάκια;]

Πολύ δυνατά ξεκίνησε τη νέα χρονιά η μεγάλη ανακάλυψη των τελευταίων (αξέχαστων για την παράταξη) μηνών της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, Διοονυσία Αυγερινοπούλου. Το κορίτσι από την Ηλεία που η παρέα του πρώην πρωθυπουργού έκρινε ότι διαθέτει τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο που δεν θα έπρεπε να πάει χαμένο (κι έτσι την έβαλαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας), βγήκε και μας είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως...
η ίδια συνέβαλε καθοριστικά για να φθάσει στις ελληνικές Αρχές το περιβόητο στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της, είχε στείλει σχετική επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης Σαμαρά την δικαίωσαν απόλυτα! Πάλι καλά δηλαδή γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν τον βλέπαμε καλά τον πρωθυπουργό...

Ωστόσο, επειδή το ψάξαμε λίγο παραπάνω, μάθαμε πριν από λίγο ότι η Διονυσία είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την φίλη της την Κριστίν, προκειμένου να την πείσει να παραδώσει την αληθινή λίστα που «έκαψε» τον Παπακωνσταντίνου! Ιδού ο διάλογος!

-Allo, είπε η Κριστίν σηκώνοντας το κινητό της.

-Έλα αγάπη μου, η Διονυσία είμαι, είπε σε άπταιστα γαλλικά η βουλευτίνα μας.

Ιδού η συνέχεια!

Λ -Τι κάνεις; Χαθήκαμε; Έχετε κρύο στον Πύργο;

Α- Έ, όχι τόσο όσο στην Ουάσινγκτον. Αλήθεια, Κριστίν τι έγινε με την λίστα;

Λ- Σου έστειλα ό,τι μου ζήτησες. Και τη Louis Vuitton την τσαντούλα και τις γόβες τις Manolo Blanik.

A-Όχι. Για την άλλη σου λέω με τις καταθέσεις.

Λ- Υπάρχουν μερικές δυσκολίες, αλλα αφού μου το ζητάς εσύ δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Θα κοιτάξω να την στείλω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Α-Μπράβο αγάπη μου, γιατί την έχω υποσχεθεί στον Αντώνη.

Λ-ΟΚ μείνει ήσυχη. Πότε θα πεταχτείς Ουάσινγκτον να τα πούμε;

Α-Μα στην ορκωμοσία του Ομπάμα χρυσή μου. Aurevoir λοιπόν.

Λ- Τα φιλιά μου στον Αντώνη. Σε περιμένω.

Κάπως έτσι, τέλειωσε η συνομιλία των δύο κυριών με την Διονυσία να σπεύδει να πει τα ευχάριστα στο Μαξίμου και την Λαγκάρντ να τρέχει και να μην φθάνει για να μην της χαλάσει το χατίρι.

Για την ιστορία, ιδού η δήλωση!!!

«Αισθάνομαι έντονα δικαιωμένη για το γεγονός ότι στις αρχές του Φθινοπώρου ζήτησα με επιστολή μου προς την κα Κριστίν Λαγκάρντ να αποστείλει εκ νέου την περιβόητη λίστα στις ελληνικές αρχές.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης Σαμαρά και οι εξελίξεις με δικαιώνουν, καθώς αποκαλύπτουν ύποπτες λαθροχειρίες και ανίερες οικογενειακές και πολιτικές συμμαχίες συγκάλυψης όσων κατά σύστημα φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν.

Την ώρα, που ο ελληνικός λαός με τα πενιχρά εισοδήματά του πληρώνει τα σπασμένα της κρίσης είναι αναγκαίο να παλέψουμε πλέον για τη διαφάνεια, για πραγματική δημοκρατία και ισονομία. Το πολιτικό μας σύστημα θα ταφεί, αν δεν κινηθούμε άμεσα για να αποκτήσουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα είναι σεβαστό από όλους.

Να διερευνηθούν άμεσα οι ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, να δημιουργηθούν άμεσα αδιάβλητοι μηχανισμοί ελέγχου και να αποκτηθούν άμεσα τα ονόματα όλων όσοι φιγουράρουν και σε άλλες λίστες φορολογικών παραδείσων».