03 Ιανουαρίου 2013

Αποζημίωση στη χήρα του χειριστή του μοιραίου Chinook

Μετά από μία οκταετία, Ελληνικό δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση για ψυχική οδύνη στη χήρα και το παιδί του κυβερνήτη του μοιραίου CH-47D Chinook του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού, που είχε καταπέσει και συντριβεί κάτω από «μυστηριώδεις» ακόμα συνθήκες, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, στα ανοικτά του Αγίου Όρους με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο όλων των επιβαινόντων σε αυτό, 17 συνολικά, μελών του πληρώματος και επιβατών, μεταξύ των οποίων και τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ’.

Σύμφωνα με την έγκυρη, ειδική, ιστοσελίδα “onalert.gr”, επιδικάστηκε το ποσό των 580.000 ευρώ αποζημίωση για ψυχική οδύνη στη χήρα και το παιδί του κυβερνήτη (τότε Αντισυνταγματάρχη της Αεροπορίας Στρατού) του Chinook που είχε συντριβεί στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του Αγίου Όρους.

Επισήμως μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τα αίτια της μοιραίας πτώσεως, με αποτέλεσμα τα διάφορα σενάρια, διαφόρων «ειδικών» και μη, να φουντώνουν. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τη συνοδεία του και τους στρατιωτικούς ως πλήρωμα, εκτελούσε πτήση VIP, λίγο καιρό μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων και ενώ ακόμα ίσχυαν τα σχετικά μέτρα ασφαλείας πτήσεως που ίσχυαν για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι το τραγικό αυτό συμβάν αποτέλεσε το πρώτο σοβαρό χτύπημα στην νέα τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, τουλάχιστον στον επικοινωνιακό τομέα, καθώς η πολιτική που ακολουθήθηκε στον τομέα αυτό ήταν – επιεικώς – απαράδεκτη, με αποτέλεσμα αντί να «φωτίζονται» τα γεγονότα, να «συσκοτίζονται».