18 Ιανουαρίου 2013

Σαββίδης - Στουρνάρας συζήτησαν για λύση στο χρέος του ΠΑΟΚ-Πόσα δίνει για να ξεχρεώσει;

Το θέμα των «παγωμένων» χρεών του ΠΑΟΚ συζήτησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Ιβάν Σαββίδης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση οδεύει προς οριστική λύση με άμεση εξόφληση...
του πρωτογενούς χρέους (περίπου 11,5 εκατ. ευρώ) και απαλλαγή της ΠΑΕ από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που ανεβάζουν το ποσό στα 28 εκατ. ευρώ.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ προς το δημόσιο και φαίνεται πως βρέθηκε η φόρμουλα για να λύσει το πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Οπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, η κυβέρνηση προωθεί νόμο για όλες τις ανώνυμες (αθλητικές και μη) εταιρείες, σύμφωνα με τον οποίο με εξόφληση του πρωτογενούς χρέους θα σβήνονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ετσι, καταβάλλοντας ένα ποσό γύρω στα 12 εκατ. ευρώ ο κ. Σαββίδης μπορεί να «καθαρίσει» την ΠΑΕ από τα χρέη μια για πάντα. Αυτό που χρειάζεται για αν υλοποιηθεί στην πράξη αυτή η προοπτική είναι να συμφωνήσει η τρόικα, η οποία, σύμφωνα πάντα με τον κ. Στουρνάρα, είναι θετική στον νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σαββίδης έδειξε ιδιαίτερα «ζεστός» να κλείσει αυτό το θέμα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που «έκλεισε» για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Να σημειωθεί ότι ο ελληνορώσος επιχειρηματίας πριν από λίγο καιρό είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, για το ίδιο θέμα που εδώ και χρόνια «καίει» τον ΠΑΟΚ.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» αισιοδοξούν ότι το έδαφος είναι πιο προσοδοφόρο από ποτέ για να γλιτώσει η ΠΑΕ από τον μεγαλύτερο βραχνά της και το θέμα έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Σαββίδης με τις επαφές που διατηρεί σε πολιτικό επίπεδο.

ΤΟ ΒΗΜΑ