10 Ιανουαρίου 2013

Νέα στήριξη τουρισμού από τους Άγγλους συμμάχους: Η ΕΛΑΣ δέρνει τουρίστες

Μεγάλη έκταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίρνει μεγάλο σε έκταση ρεπορτάζ του BBC, που φιλοξενεί τις καταγγελίες ενός Νοτιοκορεάτη και ενός Νιγηριανού με αμερικάνικο διαβατήριο που σύμφωνα με όσα λένε ήρθαν τουρίστες στην Ελλάδα και συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν από Έλληνες αστυνομικούς που τους εξέλαβαν ως λαθρομετανάστες.
Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν και συνελήφθησαν όταν ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους επιδείξουν την ταυτότητά τους. Βία τους ασκήθηκε, όπως λένε, και εντός του αστυνομικού τμήματος παρά το ότι φορούσαν ήδη χειροπέδες, με το νιγηριανό να ισχυρίζεται ότι ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό του σε ΑΤ όταν προσπάθησε να φωτογραφήσει με το κινητό του τις χειροπέδες... το πως πως θα έβγαζε φωτογραφία με τα χέρια δεμένα μόνο αυτός ξέρει....

Το ρεπορτάζ θεωρεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στα πλαίσια της επιχείρησης Ξένιος Ζευς και παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι σε περίπτωση που κάποιος φέρει ξενικά χαρακτηριστικά ή εγείρει υποψίες, μπορεί να υποβληθεί σε έλεγχο.