01 Ιανουαρίου 2013

Πόσο κολλημένος πρέπει να είναι κανείς για να ακούεί "Ναζιστές" σήμερα ;;;

Όσο και αν φανεί απίστευτο η Αυγή κάνει θέμα με "ΝΑΖΙ" την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης !!!

Δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο και ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ΝΑΖΙ την ορχήστρα !!!

ΚΑΜΙΑ σημασία αν οι μουσικοί και ο μαέστρος ήταν ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ κατά την επόχή των ΝΑΖΙ !!!

Διαβάστε το άρθρο της :

Παρά τις υποψίες που σκιάζουν το πρόσφατο παρελθόν της και τις καταγγελίες του αυστριακού κόμματος των Πρασίνων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της όχι μονάχα με τους τυχερούς ακροατές που θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι στη χρυσοποίκιλτη αίθουσα του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα αλλά και με εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, όπου θα μεταδοθεί η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία.


Την πρωτοχρονιάτικη αυτή συναυλία (που στη χώρα μας θα μεταδοθεί από την ΕΤ1, στις 12.10 μ. όπως κάθε χρόνο) φέτος θα διευθύνει για δεύτερη φορά ο 52χρονος Αυστριακός αρχιμουσικός Φραντς Βέλζερ - Μεστ, γενικός μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας Βιέννης.

Στο επίκεντρο του προγράμματος θα βρεθούν όπως πάντα τα έργα της μουσικής δυναστείας των Στράους, ωστόσο ο νέος αρχιμουσικός θα πρωτοτυπήσει παρουσιάζοντας τον λιγότερο γνωστό αδελφό, Γιόζεφ Στράους.

Σκιές από το ναζιστικό παρελθόν

Παρά τη χλιδή και τη φήμη που τη συνοδεύει, η φημισμένη ορχήστρα βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο κριτικών για τη σχέση της με τους Γερμανούς ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μάλιστα το κόμμα των Πρασίνων ζήτησε και επισήμως τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής ιστορικών, κάτι που απορρίπτει η διεύθυνση της ορχήστρας.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής των Πρασίνων και ιστορικός Χάραλντ Βάλζερ επισημαίνει πως η διεύθυνση της ορχήστρας συνεχίζει να εμφανίζει την καθιέρωση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας το 1939, ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στο Γ' Ράιχ, ως ένα είδος «αντίστασης» στον ναζισμό, τη στιγμή που έχει αποδειχθεί από τους ιστορικούς ότι η συναυλία υπήρξε το αποτέλεσμα μιας εθνικοσοσιαλιστικής πολιτικής.

Παράλληλα, ο ιστορικός και βουλευτής κατήγγειλε ότι η Φιλαρμονική δεν έχει μέχρι σήμερα τιμήσει ποτέ τη μνήμη των μελών της που βρήκαν τον θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ το 1966 είχε απονείμει το «Δαχτυλίδι της τιμής», την ανώτατη διάκρισή της, στον καταδικασθέντα για εγκλήματα πολέμου Μπαλντούρ φον Σίραχ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μικροσκόπιο των ιστορικών βρίσκεται και η αμφιλεγόμενη σχέση με το ναζιστικό καθεστώς του μεγάλου αρχιμουσικού Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ο οποίος, σύμφωνα με τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Βιέννης Ολιβερ Ράτκολμπ, το 1933 ήταν ήδη μέλος του γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, όπως προκύπτει από την αρχειακή έρευνα που διεξήγαγε.

http://antilogos-gr.blogspot.com/2013/01/blog-post_8521.html