01 Φεβρουαρίου 2013

Την έσκισε τη γάτα η γερμανική αριστερά: Ζητάει μόνο 100% φόρο στους πλουσίους...

Όταν κανείς έχει εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ, η φορολόγηση θα πρέπει να ανέρχεται στο 100%. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Αριστερά της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Mitteldeutsche Zeitung» που επικαλείται το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

Πρακτικά, κατά την πρόταση της Αριστεράς, η οποία θα αποτελέσει ως φαίνεται το μεγάλο «λαϊκό» όπλο της ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών, κάθε ευρώ για εισόδημα που υπερβαίνει τα 500.000€ το χρόνο θα πρέπει να δημεύεται.

Το απόσπασμα του προγραμματικού κειμένου που παρατίθεται, έχει ως εξής:

«Προτείνουμε κανείς να μην αμείβεται παραπάνω από το κοινωνικό μίνιμουμ Χ 40 – με τα τωρινά δεδομένα αυτό αντιστοιχεί σε 40.000 € το μήνα». Η πρόταση αυτή αντιστοιχεί σε παλαιότερη της πρώην Προέδρου του κόμματος Katja Kipping.

Η Αριστερά απαιτεί επιπλέον την εξασφάλιση μίνιμουμ μισθού και συντάξεως ύψους 1.050 ευρώ το μήνα. Ο νυν συν-Πρόεδρος Bernd Riexinger υπερασπίζεται το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος: «Το 2013 θα είναι ένας εκλογικός αγώνας για την αναδιανομή πλούτου. Τα χρήματα των πλουσίων χρειάζονται για την χρηματοδότηση κοινωνικού έργου και επενδύσεις για το μέλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ίδια εφημερίδα.

Στην Κάτω Σαξονία οι προεκλογικές εξαγγελίες της Αριστεράς δεν έδειξαν πάντως να συγκινούν τους ψηφοφόρους. Να δούμε αν το νέο αυτό πυροτέχνημα θα τύχει μεγαλύτερης αποδοχής.

ysterografa.gr