02 Φεβρουαρίου 2013

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα! Φίλος του Γρηγορόπουλου ένας εκ των τρομοκρατών-ληστών της Κοζάνης

Την ώρα που η Αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια πληροφορία για την ταυτότητα του ενός και την ενδεχόμενη σχέση του με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με το zougla.gr, ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στην Αγροτική τράπεζα και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο Βελβεντό, φέρεται να ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο εν λόγω συλληφθείς φέρεται να ήταν παρόν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008 και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των δύο αστυνομικών.

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να είναι και τρία καταζητούμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και συγκεκριμένα ο γνωστός ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος», και άλλα δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει τα αρχικά Δ.Π..

Σε βάρος των δύο εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες -μέχρι να διαπιστωθεί η εμπλοκή ή μη του τρίτου στου Πυρήνες της Φωτιάς- είναι σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, προκειμένου να τους απαγγελθούν οι προβλεπόμενες κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr o νεαρός που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς μετά από τη διπλή ληστεία σε Αγροτική τράπεζα και ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης και είναι εγγονός διάσημου και πολύκροτου συγγραφέα φέρεται πως δεν ήταν ένας απλός ληστής, αλλά μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς οι οποίο «χτύπησαν» προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για την χρηματοδότηση τγης οργάνωσης και την αγορά βαρύ οπλισμού.

Ο νεαρός ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος τους και η εμπλοκή του στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ληστεία στην Κοζάνη οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής που ανέλαβαν τις έρευνες για την υπόθεση, μελετώντας τον τρόπο δράσης και τον οπλισμό των ληστών στον Βελβεντό εμφανίζονταν βέβαιοι ότι αποτελεί χτύπημα τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αλλωστε ανάλογα χτυπήματα έχουν γίνει και στο παρελθόν με ληστές να επιλέγουν για λόγους «ασφαλείας» να χτυπήσουν περιφερειακά όπως στην Εύβοια, την Πάρο και άλλες περιοχές.

Αναζητούν στην Κοζάνη τη γιάφκα της οργάνωσης

Μετά τη σύλληψη του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και του «Δ.Π.» που ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» η ΕΛ.ΑΣ «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, καθώς υπάρχουν υποψίες πως οι δράστες νοικιάζουν στην περιοχή σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν γιάφκα. Ετσι έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι εντοπισμού του κρησφύγετου στο οποίο οι ληστές – τρομοκράτες θα κρύβουν οπλισμό, ίσως και στοιχεία για τα τα επόμενα χτυπήματα τους.

Παράλληλα αστυνομικοί στήνουν μπλόκα και ερευνούν κάθε πληροφορία , μάλιστα αναζητούν ενα τζιπ, το οποίο άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη του τρία άτομα νεαρής ηλικίας.